El quartet barceloní Manel ha estrenat aquest divendres en directe a la Monumental Club de Barcelona els temes del seu pròxim EP, L'amant malalta, que veurà la llum el 16 d'abril. El grup ha arrencat l'actuació amb la cançó Banda de rock i ha seguit amb gran part dels temes del seu darrer disc, Per la bona gent. A més, també s'han pogut escoltar L'amant malalta i Tipus suite, cançons que la banda ha publicat durant l'últim mes. Els temes han fet vibrar els 800 espectadors que, asseguts i amb distància, han omplert la Monumental. Manel torna a actuar demà al mateix espai i ho farà també amb les entrades exhaurides. El concert ha donat el tret de sortida de la temporada de primavera de l'antiga plaça de toros barcelonina.

La pluja ha fet perillar el concert fins a l'últim moment. De fet, tan bon punt el quartet ha pujat a l'escenari el cantant, Guillem Gisbert, ha celebrat que el temps hagi permès fer l'espectacle. "Ha sigut molt complicat i només faltava la pluja", ha dit. En aquesta línia, ha assegurat que el grup va parlar per primer cop de fer un concert a la Monumental Club el març de l'any passat. "La nostra carn de la cara no havia entrat mai amb una mascareta", ha ironitzat Gisbert.

En un concert que ha durat una hora i mitja, el grup ha fet gala del seu ventall cada vegada més ampli d'estils musicals que interpreten, que van des de l''indie-pop', l'electrònica i les músiques urbanes. La majoria dels temes que ha interpretat el grup barceloní a l'escenari de la Monumental han sorgit del disc Per la bona gent. Així, amb cançons com Formigues o Els entusiasmats el públic ha mostrat com coneixia a la perfecció cadascuna de les cançons.

Amb tot, el quartet barceloní també ha repassat alguns dels seus grans èxits, com Jo competeixo, La serotonina o Captatio benevolentiae.

Alguns s'han quedat sense concert per les restriccions

L'entrada al recinte s'ha fet seguint uns horaris esglaonats per evitar aglomeracions i s'ha pres la temperatura a cada espectador. Segons ha pogut saber l'ACN, el nou confinament comarcal, vigent des d'aquest dijous, ha provocat que s'hagin retornat unes 80 entrades, que han estat de nou posades a la venda i s'han venut totes. A més, l'organització ha avançat que pel concert d'aquest dissabte es preveu fer el mateix i tornar a posar les entrades retornades a la venda durant el matí per tal que altra gent se'n pugui beneficiar.

Actualment els Manel continuen de gira, que va quedar interrompuda per la pandèmia. En els pròxims mesos el grup també passarà per Crevillent, Sabadell, Pineda de Mar, Calella de Palafrugell i L'Escala.

Els resultats de 'Love of Lesbian'

Els Festivals per la Cultura Segura rebran aquest dissabte els resultats sanitaris del concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi i els compartiran amb la Generalitat. Serà just el dia en què farà dues setmanes de la celebració de l'esdeveniment, pioner a escala europea i que va reunir 5.000 persones sense distància de seguretat però amb mascareta i testos previs d'antígens. A partir d'aquí, estudiaran les dades i serà llavors quan comunicaran de manera pública els resultats, en una roda de premsa que preveuen fer la setmana que ve. Una avaluació sanitària que descartés una ràtio de contagis superior al de la població que no va assistir-hi obriria la porta a estudiar nous protocols que fessin possible els festivals d'estiu.

Malgrat que festivals d'estiu com el Cruïlla, el Vida o el Canet Rock fien el resultat de la prova a poder mantenir les edicions d'aquest estiu, encara caldrà seguir treballant conjuntament amb les institucions per establir solucions i noves metodologies per fer viables els grans esdeveniments de música en directe.

 

Imatge principal: els Manel tornen a l'escenari / ACN