El Teatre del Liceu s'ha endinsat aquest vespre en l'univers cinematogràfic de Juan Antonio Bayona amb un concert únic que ha fet viatjar el públic per bandes sonores de pel·lícules seves. El teatre ha acollit el concert com a preàmbul de l'estrena del film La sociedad de la nieve, candidata als Oscars que arribarà als cinemes el 15 de desembre. El món de Bayona s'ha apoderat de la Sala Gran del Liceu a través de l'Orquestra Simfònica del Vallès i sota la batuta de Fernando Velázquez. El concert ha permès al públic viure l'emoció de les bandes sonores més emblemàtiques dels films del director: L'orfenat (2007), Lo imposible (2012), Un monstre em ve a veure (2016), Jurassic World (2018) i La sociedad de la nieve (2023).

El món de Bayona s'ha apoderat de la Sala Gran del Liceu a través de l'Orquestra Simfònica del Vallès i sota la batuta de Fernando Velázquez

El mestre i compositor Fernando Velázquez, al capdavant de l'Orquestra Simfònica del Vallès, ja forma part de l'univers Bayona, ja que firma les composicions de L'orfenat, Lo imposible i Un monstre em ve a veure. En el cas de les bandes sonores de Jurassic World i La sociedad de la nieve el seu autor és el cèlebre compositor Michael Giacchino. L'actuació al Liceu ha comptat també amb la participació del Cor Madrigal de Barcelona.

El Liceu convertit en cinema

El Liceu s'ha convertit aquest vespre en una mena de gran cinema, ja que el concert ha fusionat música i cinema, dos conceptes que, segons el director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, són impossibles de separar: "Resulta consubstancial als dos gèneres la creació d'una ficció que serveix per reflexionar sobre la realitat d'un món contemporani, alhora que l'ús de la música és un recurs extraordinari per emfatitzar el perfil psicològic dels personatges i les emocions a transmetre al públic".

El Liceu s'ha convertit aquest vespre en una mena de gran cinema

Durant l'actuació de l'orquestra, com a teló de fons s'ha projectat el títol de la pel·lícula a la qual pertanyia la peça que s'interpretava. La banda sonora que ha estrenat la funció ha estat la de L'orfenat mentre que un dels moments destacats ha estat quan Juan Antonio Bayona ha introduït la música de La sociedad de la nieve. Els aplaudiments al final de cada interpretació han ressonat a la sala, on un públic entregat ha reviscut l'emoció i impacte de cada pel·lícula al ritme de la seva banda sonora, interpretada en directe per una magnificent orquestra.