S'ha acabat l'era de Donald Trump. Aquest dimecres, Joe Biden s'ha convertit en el 46è president dels Estats Units després de la presa de possessió celebrada al Capitoli de Washington. La cerimònia, marcada per les restriccions derivades del coronavirus, ha comptat amb la participació de l'estrella de la música Lady Gaga, qui ha estat l'encarregada d'interpretar l'himne del país abans que el ja excandidat demòcrata es convertís en el màxim mandatari de la nació.

El perfil de Twitter oficial de la Casa Blanca ha compartit el vídeo del moment immediatament després de la interpretació de Stefani Joanne Angelina Germanotta, coneguda arreu del globus com a Lady Gaga, el seu nom artístic. No és el primer cop que l'artista actuava en un escenari de màxima expectació, i és que l'any 2017 ho va fer al descans de la Superbowl de futbol americà, l'esdeveniment esportiu més seguit del país.

Lady Gaga, novaiorquesa d'origen italià, és una de les estrelles de la música més reeixida de la dècada. Abans de les eleccions, la cantant va estar involucrada en la campanya electoral de Biden i també va demanar el vot per al nou president, qui durant el discurs d'investidura ha demanat "seguir el camí de la unitat" per superar les crisis que pateix el país, perquè sense unitat "només hi ha amargor i fúria".

Abans, Gaga també havia participat amb Biden quan aquest va ser vicepresident en una campanya de conscienciació anomenada It's On Us, en la qual van denunciar les agressions sexuals comeses en els campus universitaris.

Gaga va guanyar fama mundialment gràcies al seu àlbum de debut, que incloïa temes com Poker Face, LoveGame, Paparazzi o Just Dance. Un any després publicaria l'EP The Fame Monster, amb cançons com Bad Romance, Telephone o Alejandro. Més tard arribaria el també reeixit Born This Way (2011). El seu últim èxit el va signar com a actriu, després d'estrenar-se a la pel·lícula A Star Is Born, acalamada pel públic i la crítica, amb una banda sonora que conté temes com Shallow, Always Remember Us This Way o I'll Never Love Again.

jennifer lopez eua efe

Jennifer López al Capitoli / EFE

A banda de Lady Gaga, una altra artista de renom mundial com Jennifer López també ha participat a la presa de possessió del nou president. L'actriu, cantant i ballarina —nascuda a Nova York però d'origen porto-riqueny— ha cantat This Land is Your Land i America, The Beautiful.