Un dels festivals catalans amb més impacte entre el públic nacional comença a escalfar motors. Després d'un 2021 tocat per la pandèmia —amb una prova pilot que va tornar l'esperança a públic i organització— i d'un 2022 en plena forma, el Festival Vida ja projecta com vol que serà l'edició de l'any vinent, la seva novena. I ja ha anunciat els primers 16 artistes confirmats pel 2023, entre els que s'hi troben noms de la música internacional com Julieta Venegas, Whitney, Jorge DrexlerSpiritualized; estatal com Xoel López; o catalana com La Casa Azul o Queralt Lahoz. L'organització va apostar pel seu programa V4M al canal de Twitch —@vidafestival— per avançar en primícia els primers noms del cicle musical de Vilanova i la Geltrú, que enguany se celebrarà del 29 de juny a l'1 de juliol.

vida festival 2023 avançament cartell
vida festival 2023 avançament cartell

Qui són els 16 primers confirmats del Vida 2023?

Aquest és el primer anunci que el festival fa per apropar l'edició del 2023 a un públic que l'estiu passat va poder tornar a gaudir de la música en directe sense mascaretes ni restriccions feixugues. Com ja és tradició en el seu imaginari particular, el Vida Festival fa un còctel mesclant l'èxit internacional amb el talent local i s'assegura un nínxol d'assistents que no sol fallar. Com a representants de l'altra banda de l'oceà, la mexicana Julieta Venegas, l’uruguaià Jorge Drexler, els estatunidencs Whitney i el brasiler Tim Bernardes, mentre que de terra europeu sonarà la música dels francesos L’Impératrice i dels anglesos Franc Moody, Spiritualized i Alex Amor. I com sempre, el Vida comptarà amb un gruix important d’artistes estatals i catalans: Xoel López, dani, La Casa Azul, Queralt Lahoz, Killin’ Cactuz, Yaunest, Maria Hein i Hologramma.

Durant la vuitena edició, la Masia d’en Cabanyes va acollir artistes de la talla de Belle & Sebastian, Parcels, Black Pumas, Guitarricadelafuente, Alizzz, Trashi, Mishima, Miqui Puig o La Ludwig Band. Va ser una celebració allunyada de la pandèmia, en la que es va tornar a instal·lar la normalitat pre-covid arribant gairebé al sold out. De moment, el Vida Festival no ha publicat quan anunciarà nous artistes per l'edició del 2023, però sí que ja es poden comprar els abonaments per gaudir-la amb un preu que ronda els 100 euros —sense dret a acampada—. Les que permeten acampar al recinte habilitat, ronden els 140 euros i també es poden comprar a la web oficial del festival.