La batalla final pel Tron de Ferro ha començat a jugar-se aquesta matinada a la petita pantalla amb l'emissió del primer capítol de l'última temporada de "Joc de Trons", un moment que els seguidors de la sèrie han viscut amb molta expectació.

A les 3.00 de la matinada (hora catalana) en HBO i Movistar+, de manera simultània a la seva emissió als Estats Units. Cada setmana, hi haurà un nou lliurament de la seva vuitena i última temporada, fins a completar sis capítols, que duraran entre 60 i 80 minuts.

En l'últim episodi de la temporada anterior, els seguidors de "Joc de Trons" van deixar a tres dels germans Stark reunits a Winterfell (Arya, Bran i Sansa), a Cersei Lannister com a Reina a King's Landing, a Daenerys Targaryen i Jon Neu com a aliats i al Rei de la Nit fent caure el mur a cavall d'un drac zombi.

El final ha generat nombroses especulacions, des de si finalment la lluita final pel tron de Ponent serà entre dones, o si la trama de la ficció creada per George R.R. Martin, obviarà -una altra vegada- els anhels dels seus entusiastes i morirà tot l'elenc.

La sèrie més premiada

"Joc de Trons" és la sèrie més premiada de la història de la televisió -47 Emmy- i s'ha guanyat des de la seva estrena el 2011 tota una legió de seguidors que esperen amb veritable ànsia el seu desenllaç final.

Els fans de la sèrie han patit i gaudit durant set temporades amb els inesperats girs de la seva trama, que els creadors han amanit amb altes dosis de sang i luxúria, i que han acaparat l'atenció de milions de persones.

Només als Estats Units, la primera temporada va ser vista per 9,3 milions d'espectadors, mentre que la setena es va multiplicar fins als 32,8 milions.

Aquest èxit ha incorporat a la cultura popular expressions com "Dracarys!" (paraula utilitzada per Daenerys per ordenar als seus dracs l'atac amb foc) o "s'apropa l'hivern" (el lema dels Stark des del primer episodi), i ha gravat a la retina dels seus seguidors nombroses escenes.