Joan Baez s'ha acomiadat del seu públic català amb un emotiu concert a Sitges. Després que anunciés recentment que deixava els escenaris, al Festival Terramar ha ofert una actuació molt pensada per al públic català. La cantant nord-americana va saludar en català, va interpretar un tema de Joan Manuel Serrat, Llegó con tres heridas, va recuperar una cançó que havia cantat sovint, El rossinyol, i també va interpretar un tema original de Peter Gabriel, Als teus ulls, en versió en català, acompanyada de Mario Muñoz, una cançó dedicada als presos polítics. I ha acabat amb un simbòlic No serem moguts, cantant sempre la tonada en català, versionada per Xesco Boix a partir de la interpretació de Pete Seeger del clàssic espiritual afroamericà.

Alhora, Baez ha fet un repàs a temes clàssics del seu repertori, i ha fet un repàs per la cançó protesta del segle XX: ha passat per Leonard Cohen i el seu Suzanne, pel Me & Bobby McGee, per La casa del sol naixent, per The Boxer, de Simon & Garfunkel... També ha interpretat Imagine, dels Beatles i No nos moverán, un clàssic de la cançó protesta sud-americana. Fins i tot hi ha hagut un record per al Festival de Woodstock de 1969, un dels punts mítics de la seva carrera, amb Joe Hill.

Joan Baez Terramar Sitges

Fa exactament 60 anys del debut de Joan Baez al Newport Folk Festival, però l'any passat encara va gravar temes nous, després d'un llarg silenci. La darrera ocasió perquè el públic català vegi Joan Baez serà aquest dissabte al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), però ja s'han exhaurit les entrades. Abans, però, la cantautora nord-americana té previst visitar Carme Forcadell a la presó. Perquè, durant aquests dies, no s'ha cansat de denunciar l'existència de presos polítics a l'Estat espanyol.