Ho vam deixar entreveure ara fa un mes a Revers d'ElNacional.cat, i avui ho ha corroborat El Matí de Catalunya Ràdio: el quartet barceloní Manel s'atura de forma indefinida després de setze anys. Després d'acabar la gira el pròxim mes de novembre, el grup aturarà la seva carrera de manera indefinida i, per tant, els quatre membres de ManelGuillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé se centraran a altres projectes professionals i personals a banda de la música. 

La banda va néixer el 2007 a Barcelona. Els components del grup van estudiar a l’Escola Costa i Llobera, malgrat que van coincidir a través d'amics o germans. Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona9 de l’any 2007, on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut. Manel van publicar el seu primer disc, Els millors professors europeus, el 2008 (enguany farà 15 anys) convertint-se, automàticament, en la banda referencial del nou pop català. Ai Dolors forma part d'aquest primer àlbum de Manel. 

Des del seu primer àlbum han publicat un nou cada dos o tres anys. 10 milles per veure una bona armadura és del 2011, Atletes, baixin de l'escenari del 2013, Jo competeixo del 2016. L'últim, Per la bona gent del 2019 i el seu darrer àlbum. El seu bateria, Arnau Vallvé, cada vegada està més compromès amb la seva faceta com a productor, i de fet, acaba de produir el disc de debut de Triquell, que sortirà el 24 de març. 

Una falsa nova cançó

El passat mes d'octubre els fans de Manel es van despertar amb una gran sorpresa, ja que a les plataformes de música, Spotify i Apple Music, hi va aparèixer una nova cançó de Manel, sense previ avís i sense cap mena de promoció per part del grup català. El tema titulat Mangó era un gènere musical bastant allunyat de Manel i això va generar molta confusió entre els fans, però efectivament, després es va saber que es tractava d'un error. Fonts properes al grup musical van confirmar que la cançó no era seva i que es tractava d'un error de la plataforma i es va retirar posteriorment. De fet, en els crèdits de la cançó apareixien com a compositor Lê Văn Nam i que la discogràfica era Gladys INC. En canvi, a les cançons de Manel els compositors són els membres del mateix grup i la discogràfica és Ceràmiques Guzman, la seva discogràfica.