Francesc Serés ha estat nomenat nou director de l’Institut Ramon Llull. L'escriptor substituirà Iolanda Batallé, qui ha ocupat el càrrec des de setembre de 2018.

Nou director de l'Institut Ramon Llull

Presidida per, entre altres, Natàlia Garriga, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Catalina Solivellas, Delegada de la Presidència del Govern Balear per a la Cultura; Esteve Caramés, Director de programes culturals de l’Ajuntament de Barcelona; la Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada avui dimecres 30 de juny de 2021, ha nomenat Francesc Serés com a nou director de la institució.

Francesc Serés va néixer el 1972 a Saidí (Osca), és escriptor i professor. Va estudiar Belles Arts, Antropologia a la Universitat de Barcelona i disposa del Grau de Suficiència Investigadora per la Universitat Pompeu Fabra, on va impartir classes d’Història de l’Art. 

Veu narrativa referencial

Com a escriptor, Serés, que destaca per ser una de les veus narratives més importants del panorama literari català contemporani, és autor d'Els ventres de la terra (2000), L'arbre sense tronc (2001) i Una llengua de plom (2002), trilogia posteriorment publicada amb el títol De fems i de marbres (2003). Posteriorment va escriure el llibre de contes La força de la gravetat (2006), que li va valdre el Premi Nacional de Literatura.

Francesc Serés Escriptor - Sergi Alcazar
L'escriptor Francersc Serés és el nou director de l'Institut Ramón Llull. Foto: Sergi Alcázar

El llibre de cròniques La matèria primera (2007) va rebre el Premi Octavi Pellissa (2004). També ha publicat Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008), Contes russos (2009), Premi Ciutat de Barcelona de Narrativa i Premi de la Crítica Serra d’Or i La pell de la frontera, entre d’altres. La seva darrera publicació és La casa de foc, Premi Proa 2020.

Escriptor de ressò internacional

La seva obra ha estat traduïda al castellà, l’anglès, el francès o l’italià, entre d’altres. Ha col·laborat en mitjans com El País, l’Ara o TV3 i en revistes culturals com L’Avenç, La maleta de Portbou o El món d’ahir.

Des de 2016 és director de les Residències Faberllull, residències d'arts, ciències i humanitats, amb seus a Olot i Andorra, per on han passat centenars de residents provinents dels cinc continents i disciplines tan diverses com la robòtica, els estudis religiosos, la dansa, la teoria matemàtica, els estudis culturals o la pedagogia, i des de desembre de 2018 és el Director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat