Aquest dissabte i diumenge arriba a Barcelona la sisena edició de la gran Festa de la Literatura per a Famílies emmarcada en el festival FLIC, dedicat a les literatures i les arts per a nens i joves. El CCCB i el MACBA acullen, al centre de Barcelona, aquest encontre amb una extensa programació.

Per a tots els públics

La majoria dels actes previstos són per a nens de 7 anys o més, però n'hi ha fins i tot per nens de zero a tres anys, o pensats per gaudir en família. Algunes d'aquestes activitats són canalitzades per coneguts escriptors, com Màrius Serra o Josep Pedrals. D'altres són organitzades per pedagogs o educadors que intenten difondre la literatura i l'art a partir de noves formes: la dansa, la gimcana, el cine, el teatre, la visita a les exposicions...

El conte és el rei

Una activitat habitual del FLIC és la narració de contes. En aquesta edició s'ha convidat el contista japonès resident a Barcelona Yoshihira Hioki, un habitual en aquest tipus d'actes. Però, a més a més, el FLIC ha preparat una selecció d'obres de literatura infantil que vol ser una guia per als pares que compren llibres per als seus fills. 34 llibres molt especials per oferir als infants i fomentar l'hàbit de la lectura.

Més FLIC

Durant el festival es lliurarà el Premi FLIC 2016 a Les Trois Ourses, una associació francesa que promociona el llibre d'art per a infants. El mateix FLIC ha organitzat activitats per a les escoles barcelonines, pensades per als diferents nivells escolars, des de l'educació infantil, fins a l'ESO. Algunes d'aquestes activitats recorren al teatre o al recitat, però n'hi d'altres que aborden la literatura de forma absolutament innovadora, tot vinculant-la a l'ús de les noves tecnologies.

El FLIC no només pretén oferir la millor literatura infantil i juvenil a les famílies i a les escoles, sinó que també pretén ajudar els professionals del sector a reciclar-se i adaptar-se a nous models. Per això organitza del 18 al 20 de febrer, al Museu del Disseny, una trobada per estudiar els canvis en el sector. Les entrades per al Festival es poden aconseguir per internet.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat