Lluny queda ja el record pandèmic d’una diada confinada. Aquest Sant Jordi 2022 es podrà tornar a sortir al carrer, gaudir de més de 6.000 parades de llibres i passejar per carrers plens de parades de roses i signatures d'autors. Però desitjar una bona diada continua sent tan transversal com sempre, cara a cara i pantalla rere pantalla, especialment ara que ens passem els dies connectats a Internet, les xarxes socials i el mòbil. Com felicitaries el Sant Jordi a aquella persona que tens lluny i que trobes a faltar? Et donem algunes idees perquè enviïs els millors gifs temàtics amb roses, llibres i algun drac.

🌹 Sant Jordi 2022, en directe: última hora de la diada del 23 d'abril

Gifs romàntics pel Sant Valentí català

Si ets dels que pensa que Sant Jordi és el Sant Valentí dels catalans, la festivitat romàntica per excel·lència a casa nostra, és de rebut començar el dia desitjant una diada afectuosa i amorosa a la teva parella, al teu crush o a la persona amb qui te'n vas al llit de tant en tant. I què millor que fer-ho amb una rosa vermella, símbol de l'amor durant les 24 hores que dura la diada? Ja sigui per fer broma, per riure una estona o per preveure una cita digital amb el cor a la mà, enviar un gif amb roses vermelles i embafadores és una bona opció pels que es passaran la diada vomitant unicorns de colors.

 

Gifs pels compradors compulsius de llibres

Sant Jordi són les roses, però, evidentment, Sant Jordi també són els llibres. Res com un bon llibre per amenitzar i gaudir de la jornada. Per alguns, com més millors, i és que molta gent aprofita la diada per comprar tots aquells llibres que no es compren durant l'any. També és veritat que els grans lectors continuen en la seva travessa personal per fer-se amb un altre exemplar per omplir l'estanteria o per remenar en les moltes parades de lectures de segona mà que hi ha repartides per les ciutats. A tots ells els hi enviem un missatge: sort i ànims, vosaltres podeu. 

 

📚 Llibres Sant Jordi 2022: recomanacions i totes les novetats editorials de l'any
 

Gifs per les princeses que es rebel·len

Durant els últims anys, i per fi, s'han fet relectures i renarracions sobre el paper de la princesa que espera a ser salvada pel famós cavaller de les urpes del feréstec drac. Ara també hi ha Santa Jordina, que és la valenta que li planta cara a la bèstia, i moltes altres adaptacions que tenen un denominador comú: empoderar la princesa (la dona) i rebelar-se contra un sistema sexista que continua mantenint que el rol de la dona és ser fràgil, passiu i cagueta. I no. Prou princeses porugues de les nostres llegendes. 


Gifs pels que no es llegeixen ni les instruccions

I tampoc seria just que aquells que no gaudeixen de la lectura es quedin sense gif personalitzat el dia de Sant Jordi. Hi ha molta gent que comença a suar quan obre un llibre perquè pateix més que si hagués de pujar la muntanya Montserrat de genolls. També és cert que molta gent no ha trobat el que li agrada llegir, ofuscada per aquelles lectures obligatòries que tots hem hagut de suportar a la Primària i l'ESO, tot i que potser i amb una mica de sort aquestes persones canviaran de parer aquest any que la diada torna als carrers en plena normalitat després de dos anys de pandèmia. Bé, de fet, a totes elles potser millor que no els hi envieu aquest gif, no sigui que s'ofenguin i es facin enrere en la seva voluntat de sumar-se al món de la lectura. 


🎰 Grossa Sant Jordi 2022: així serà el sorteig
 

Gifs de la teva iaia (o del teu pare)

I no podíem acabar aquesta llista de gifs sense aquell que us enviarà la vostra mare, el vostre pare o la vostra iaia. Parlem d'aquells gifs carrinclons, amb figures que no casen, colors fluorescents, frases estil Mr.  Wonderful i cap mena de creativitat afegida. De fet, l'única gràcia que tenen aquests dibuixets en moviment és que els envien persones que estimem, i per això només ens queda respondre amb un piló d'emoticones de cors o stickers adorables per agrair-los l'esforç d'intentar superar l'enorme bretxa digital que ens separa. Un brindis de moscatell per ells.