L’Escola Industrial ofereix a partir del 12 de febrer fins el 8 de març la mostra Barcelona 1714. L’exposició és gratuïta per a tothom i té com a objectiu desvetllar la consciència històrica dels catalans i oferir l’activitat de l'entitat Memorial 1714 durant els últims trenta tres anys.

Barcelona 1714 exposa tres etapes molt importants de la història de Catalunya com són l’època dels comtes i reis, la Guerra de Successió i La Mancomunitat de Catalunya.

L’exposició ofereix diferents formats de presentació com plafons de dues dimensions, figures i diorames de tres dimensions i també conferències presencials on es parlarà àmpliament del que es podrà veure a l’exposició sobre la vida quotidiana i política de la Barcelona de 1714.

Al memorial es podrà veure per primer cop els diorames creats per Jaume Serra Vidal que mostren moments tan històrics com el Tractat d’Utrecht segons la portada d’Almanac de Paris l’any 1713, entre d’altres. També s’exposaran diorames de les Reials Guàrdies Catalanes de l’Exèrcit de Catalunya entre els anys 1713 i 1714 i de la Coronela de Barcelona.

Hi haurà exposada la bandera processional de Santa Eulàlia, que es podrà veure fora de la seu social de Memorial 1714 per primer cop des de que es va fer entre 2014 i 2015.