El retorn d’Euphoria era tan esperat que HBO Max es va arribar a col·lapasar el diumenge per la nit durant un parell de minuts. Després de dos capítols especials estrenats ja fa un any per seguir la relació de Rue i Jules, l’audiència estava impacient per veure-les juntes una altra vegada, i retrobar-se també amb l’energia descontrolada de la sèrie i amb el magnetisme d’una estrella com Zendaya. I és que havent format part de dues de les pel·lícules més taquilleres de l’any - Dune i Spider-Man: No Way Home -, el dubte sobre si és l’actriu qui li deu el seu èxit a Euphoria o és la sèrie qui li deu l’èxit a ella sembla dissipar-se a favor de la segona opció en aquesta segona temporada.

Fezco com a protagonista

Curiosament, no és el personatge de Rue (Zendaya) qui protagonitza el primer episodi, tot i tenir-hi un rol important. L’inici de la segona temporada decideix centrar-se en Fezco (Angus Cloud), mostrant-nos la seva complicada infància i com Ashtray (Javon Walton) va aparèixer a la seva vida per ser el seu soci en el tràfic de drogues.

I amb l’arrencada protagonitzada per aquests personatges, Sam Levinson demostra tenir presents els elements que havien caracteritzat Euphoria per captar l’interès de forma ràpida, amb drogues, violència i ensenyant-nos genitals masculins i femenins ja des del primer minut. A aquesta primera part només hi falta la festa, però tranquils, que aquest apartat ocupa gairebé tota la resta de l’episodi.

Fezco i Lexi
Fez i Lexie durant un moment del primer capítol de la segona temporada. / HBO Max

Una festa per retrobar-se

Amb motiu de la celebració de l’any nou, tots els protagonistes es reuneixen en una casa on hi ha més alcohol, drogues i sexe del que segurament haureu vist a les vostres festes de Cap d’Any. I posar-los a tots en una mateixa localització és l’excusa perfecta per reprendre el fil dels arguments que havien quedat penjats i recordar-nos en quin punt es troben les diferents relacions entre els personatges.

La que més interessa als espectadors, la de Rue i Jules (Hunter Schafer), es reserva fins al final del capítol, però promet tornar a fer-nos feliços, i també tornar a fer-nos patir. Perquè en aquesta segona temporada apareixerà un tercer en discòrdia: l’Elliot, interpretat pel músic Dominic Fike.

Rue i Jules
Una de les incògnites més potents d'aquesta temporada és saber què passarà amb la relació entre Rue i Jules. / HBO Max

Ara bé, el triangle amorós al que més temps se li dedica és el que formen l’insuportable Maddy (Alexa Demie), l’eixelebrada Cassie (Sydney Sweeney) i el menyspreable Nate (Jacob Elordi). I encara que en aquest episodi tenen una trama prou entretinguda al lavabo, els minuts de pantalla que sembla que s’enduran aquests personatges poden arribar a fer-se molt llargs.

El motor de la sèrie

Així doncs, la segona temporada arrenca amb idees interessants, com l’aprofundiment en el personatge de Fez, però també amb el perill de perdre de vista que el major potencial de la sèrie es troba en la relació entre Rue i Jules. La tònica general d’Euphoria, tanmateix, no sembla haver canviat gens ni mica, amb els personatges buscant sempre el plaer ràpid, aquesta eufòria que dona nom a la sèrie, en detriment del benestar a llarg termini, la qual cosa els porta als excessos i errors que generen el drama que farà de motor de totes les trames dels vuit capítols de la temporada.