Una de les ferides més profundes de casa nostra és la que fa referència a les persones perdudes de la Guerra Civil espanyola, enterrades en fosses comunes encara sense identificar. La nova pel·lícula de Patricia Font indaga en aquest procés a través d'una història basada en fets reals que mescla dues històries paral·leles que s'entrecreuen en l'argument. Així, El mestre que va prometre el mar porta a la gran pantalla episodis de la vida d'Antoni Benaiges, un professor de Tarragona que abans de la guerra va ser destinat a l'escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos, alhora que retrata a l'Ariadna, una dona que busca les restes del seu besavi desaparegut durant el conflicte. Una pel·lícula que s'estrena aquest proper divendres 10 de novembre i del qual avui, en exclusiva, des de Revers podem veure'n un clip inèdit

Protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa, la pel·lícula toca un dels temes més dolorosos d'abordar per una societat que encara no ha fet net del tot: la memòria democràtica. El film entrelliga passat i present a través de les dues trames representades pels dos protagonistes, que des d'espais temporals diferents creen un relat sobre la importància de no caure en l'oblit. D'aquesta manera, la lluita de les tantes famílies que continuen buscant els seus familiars enterrats anònimament es mescla amb l'homenatge als mestres republicans —representats sota la figura de Benaiges— en una història emotiva que, malauradament, encara segueix vigent. Amb guió d'Albert Val —Smiley Te quiero, imbécil—, està basada en l'obra homònima del periodista i escriptor Francesc Escribano.

 

El llargmetratge està dirigit per Patricia Font, directora i guionista catalana que l'any 2015 va rebre el Goya a millor curtmetratge de ficció per Café para llevar. A més, també ha dirigit sèries com Polseres vermelles, Cites, Les de l'Hoquei, La templanza, Moebius o la pel·lícula Gente que viene y bah, protagonitzada per Clara Lago, Álex García, Alexandra Jiménez, Paula Malia o Fernando Guallar. Ara es llança amb una història que remou els ciments de la Transició. "Em sembla interessant la tesis segons la qual som capaços d'heretar les ferides dels nostres avantpassats; en el film, els fet que passen en el passat tenen conseqüències sobre els personatges del present i la relació entre ells", explica la cineasta. El film és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestres Films AIE, i compta amb la participació de RTVE, Movistar Plus+ i TV3.