El Palau de la Música s'ha tornat a omplir aquest dilluns d'estelades durant el tradicional concert de Sant Esteve, celebrat de manera presencial després de dos anys marcats per la pandèmia de la covid. Durant 'El cant de la Senyera' s'han pogut veure diverses senyeres i estelades, mentre els cors participants interpretaven el que és l'himne de l'Orfeó Català per tancar el concert. 

Presentat per Carol Rovira, el concert de Sant Esteve, que fa més de cent anys que se celebra, ha comptat amb la participació de la coral de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. Els Amics de les Arts han estat els convidats especials del tercer cicle del 'Nadal al Palau', cantant per primera vegada davant del públic la nadala 'Vides llunyanes', enregistrada recentment amb l'Orfeó.

Sota el lema 'Fer camí', el concert feia una crida a "avançar, créixer i mirar endavant". És per això que s'han interpretat peces com 'Wiegala', una cançó d'Ilse Weber en homenatge als presoners que vivien en camps de concentració, cantada per veus femenines de l'Orfeó i de l'Escola Coral. Aquest concert fet el dia de Sant Esteve forma part del cicle 'Nadal al Palau', programat per tercer any consecutiu pel Palau de la Música i que compta amb un total d'onze concerts fetes entre l'11 de desembre i el 8 de gener.

Presència de compositors catalans al concert de Sant Esteve

L'acte ha començat amb un tutti, sota la batuta de Pablo Larraz, director titular de l'Orfeó. Durant l'acte s'ha estrenat la suite de nadales 'I va arribar Janus' de Jordi Domènech, basada en nadales tradicionals, algunes poc habituals, incloent-hi el poema 'Adorm l'afany', encarregat a Eduard Escoffet, poeta convidat de la temporada.

Així mateix, el concert de Sant Esteve ha commemorat el centenari del naixement de Manuel Oltra amb un arranjament d'algunes de les seves nadales fusionades amb la 'Cantata' de Noël de Honneger, fet per Andreu Diport. També de Diport, s'ha estrenat l'arranjament de' Laudate Dominum' d'Arthur Honegger, una peça interpretada per tots els cors al final del concert.

Per la seva part, l'Escola Coral ha estrenat una composició del 'Dimoni escuat' de Daniel Alegret, membre d'Els Amics de les Arts, mentre que el Cor Jove ha cantat 'Glòria', de Josep Ollé, un arranjament sobre un poema de Pons Ponç.

Un record per Ucraïna

Durant el concert de Sant Esteve al Palau de la Música, l'Orfeó Català ha interpretat 'The music of stillness', d'Elaine Hagenberg, basat en un poema de Sara Teas. En record a Ucraïna, han cantat una cançó tradicional del país anomenada 'Xtxèdric', arranjada per Bernardo Latini. També en clau internacional, el Cor Infantil i German de la Riva han cantat 'Praise his holly name', de Keith Hampton, mentre que el Cor de Cambra ha interpretat una original versió del 'Fum, fum, fum' en anglès arranjada per Howard Helvey.