Avorrit a casa? Ja no saps què més fer? Entre totes les activitats culturals que s'estan passant a l'online arran del confinament, hi destaquen els escape rooms. Habitualment, són activitats que es realitzen dins d'unes instal·lacions adaptades expressament per a fer aquest joc i l'objectiu és fàcil: sortir d'aquella habitació o habitacions resolent tots els enigmes. 

candado escape rooms

Què passa en una situació de confinament com la que estem vivint? Algunes empreses que habitualment es dediquen a això, han creat escape rooms online perquè puguis gaudir de l'experiència des de l'ordinador de casa teva. 

Els millors escape rooms online

El misteri és una característica comuna a tots els escape rooms, però això no fa que tots siguin iguals. A continuació t'expliquem quins escape rooms online pots fer durant aquest confinament i quina és la seva temàtica. 

 

Escape rooms online gratis

Escape room online The Last Guest - Heartbleed

Jugadors: 1 - 4 persones
Duració: 90 - 120 minuts 

Heartbleed​ ens situa a Barcelona, a l'època actual. Tenim la informació que hi ha un activista-terrorista del malauradament famós grup Heartbleed infiltrat a una coneguda empresa del districte [email protected], però no sabem qui és. Es planeja un atac amb armes biològiques al centre de Barcelona i tenim un informant que ens pot ajudar, però sempre ens ha de passar la informació de forma oculta per no fer-ho evident i precipitar una acció terrorista. 

La teva missió és simple: capturar l'enemic de la forma més sigilosa possible...

escape room online the last guest

A més, aquest escape room ofereix la possibilitat de jugar-lo en català o castellà!

Escape room online Imperio

Jugadors: 1 - 5 persones
Duració: 60 - 90 minuts

Imperio va camí de convertir-se en el major delinqüent de tots els temps. Podràs detenir-lo? Existeixen dos nivells de dificultat, comptant amb pistes en tots dos cas que et permetran continuar avançant en cas de necessitar-les.

Imperio escape room online

Aquest escape room és una iniciativa de l'Associació sense ànim de lucre Hacan, produïda per l'escape room Sam & Cooper.

Escape room online Ruta Mortal

Jugadors: Multijugador
Duració: 90 minuts 

Ruta Mortal’ és una història amb una clara picada d'ullet a la situació excepcional que vivim aquests dies. Una història en la qual un assassinat és el punt principal i en el qual el jugador es veurà directament involucrat, des del minut 0. Tindreu 90 minuts per a resoldre'l i podeu jugar en equip, cadascun des de casa seva.

escape room ruta mortal

Necessitareu obrir documents Excel i carpetes ZIP. També us anirà bé tenir a mà alguna cosa per a apuntar.

Escape room online Alien

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 minuts 

En un món superpoblat, que viu per sobre de les seves possibilitats, poc podíem pensar que la nostra major amenaça estava a punt d'arribar procedent d'una altra galàxia. Ningú sap com va succeir, però ni els científics més prestigiosos van ser capaços de predir la seva arribada. El món està en perill i només tu podràs salvar-lo! Posa't a prova amb l'escape room alien

escape room online alien

Escape room online ¿Qué le sucede a Cris?

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 minuts 

Any 2025. Per fi el coronavirus ha estat erradicat definitivament! L'última notícia que vaig tenir de la meva amiga Cristina va ser fa cinc anys, quan va desaparèixer misteriosament deixant un enigmàtic missatge... I des de llavors no ha passat un sol dia sense que em pregunti, què li va passar a la Cris? Ara que aquest malson ha acabat, ha arribat el moment de sortir a buscar-la! 

escape room online que le sucede a cris

Aquest joc és multijugador però recomanen ser mínim 2 i màxim 5 persones.

Escape room online La Casa de Papel Higiénico

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 - 90 minuts

Amb l'èxit de la sèrie, era d'esperar que algú s'inspirés en la trama de La Casa de Papel per crear un escape room online nou.

la casa de papel

En aquest cas, el Brain Màster t'ha contractat per fer un assalt. Quin és l'objectiu? La Casa de Paper Higiènic, el lloc que guarda les últimes reserves d'aquest material al nostre país. Malgrat la mala fama del Brain Màster, decideixes acceptar. Necessites els diners. Seràs capaç d'escapar de LCDPH amb el botí? 

Escape room online Tesoro pirata

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 minuts 

Diu la llegenda que el corsari més ric de Canàries tenia un gran tresor, però el va amagar en algun lloc de l'illa. El teu objectiu és trobar-lo! Podràs fer-ho? Posa't a prova amb el joc de "Tesoro pirata"

tesoro pirata - escape room

En aquest joc també tenen disponible una pàgina de pistes i solucions per si en algun moment no trobes la resposta correcta.

Escape room online: Entrevista de trabajo - Tierra de misterio

Jugadors: 2 - 4 persones
Duració: 60 - 120 minuts

Teniu el vostre currículum a mà, la vostra millor roba i la millor actitud possible? L'empresa IRIS SYSTEMS INC està desenvolupant un software que revolucionarà el mercat i ofereix 10 llocs de treball. Seràs capaç d'aconseguir-ne un? Fes clic aquí per començar l'escape room.

escape room online entrevista de trabajo

Aquest joc té una durada d'entre 60 i 120 minuts i està pensat per jugar de 2 a 4 persones. Què necessitaràs? Un boli, un paper i un ordinador o mòbil amb connexió a internet.

Escape room online Escapa del cole

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 - 90 minuts

El nom d'aquest escape room ja ens situa. En concret, us heu quedat adormits a dins l'escola. El pitjor? Són les 19:30h d'un divendres i ja no queda ningú. Com sortireu? Posa't a prova amb "Escapa del cole".

escape room online escapa del cole

Aquest joc està pensat per fer amb l'ordinador, perquè des dels altres dispositius és possible que et perdis alguna pista. Pensa que cadascuna d'elles té un únic ús! Aquest escape room no té limit de jugadors.

Escape room online Sherlock Holmes - La estatua robada

Jugadors: 1 - 2 persones
Duració: 60 minuts

James Moriarty acaba de robar una important estàtua d'or que es trobava en el cim de la Torre de Londres. El teu treball és detenir-lo i descobrir on ​té amagada l'estàtua. 

sherlock holmes - pixabay

El joc de "La estatua robada" està pensat per un o dos jugadors i té una durada aproximada d'una hora. Atenció, aquest escape room no té pistes i per tant, si no pots seguir avançant, no trobaràs la solució final. 

Escape room online La oficina

Jugadors: Multijugador
Duració: 45 - 70 minuts

De la mà de l'equip de Home Escape Room tenim la opció de jugar a "La oficina". Una oficina d'enginyers és assaltada una tarda d'estiu. Quan la secretària, aliena al que havia passat, entra al matí següent a l'oficina, intueix que alguna cosa estranya ha ocorregut. Necessiten la teva ajuda per salvar l'empresa! 

oficina - unsplash

Els codis o contrasenyes que obtingueu només tenen un ús. Però anoteu per a què us ha servit cada codi, perquè si retrocediu a alguna sala per a mirar alguna cosa, per la seguretat de l'oficina, haureu de tornar a introduir els codis.

Escape Room Digital

'Escape Room Digital' ofereix dos tipus de jocs: escape rooms i aventures virtuals. De moment, té tres escape rooms, el primer és 'La extorsión del hacker', que està pensat per dos a cinc persones i de temàtica tecnològica. Per avançar d'una "sala" a l'altra, has d'introduir una contrasenya. Si no te'n surts, pots recórrer a les pistes de la zona inferior de la pantalla. 

escape room online extorsión hacker

Otro escape room que tenen és Misión Éxodo, de temática futurista, i que està pensat per jugar una o dues persones. Aquest escape, té una segona part: Misión Génesis.

Hi ha 2 opcions per a començar aquesta aventura, començar sense armes o bé, començar sense aliments. Tot això depèn de l'elecció escollida en finalitzar la Misión Éxodo.

escape room online mision exodo

Si el que prefereixes és jugar sol, també pots posar-te a prova amb la seva aventura virutal 'El reflejo invisible'.

Escape room Hora 26

Jugadors: 1 - 3 persones
Duració: 45 minuts - 1:30h

L'objectiu d'Hora 26 és ajudar el Doctor Arribia a arreglar la seva màquina del temps per tornar al seu futur. En aquest escape room jugaràs a partir d'un vídeo de YouTube i d'una guia en PDF.  Està pensat per grups d'una o fins a tres persones.

escape room online hora 26

La durada no és un factor determinant. Hi haurà equips que ho resoldran en 45 minuts i uns altres necessitaran 1h30m. Pròximament aquesta empresa vol crear un joc per a tota la família. 

Escape room online Maldita Melodía 

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 minuts

Diu la llegenda que si escoltes 'La Maldita Melodía', moriràs en 24 hores. T'atreveixes a escoltar-la? Molts han estat els que han intentat escapar d'ella, però pocs ho han aconseguit.

escape room online maldita melodia

Aquest és el repte que Insomnia Corporation ha creat. Han inventat aquest escape room gratuït per a fer des de casa. Per jugar necessitaràs un ordinador, paper, un boli i com expliquen ells: potser una mica de foc… Sobre el nombre de jugadors, el podeu fer amb tanta gent com vulgueu.

Escape room online Vision

Jugadors: 1 - 2 jugadors
Duració: 50 - 60 minuts

Vision és una experiència en primera persona des dels ulls del protagonista. A través d'una sèrie de vídeos, aniràs vivint l'aventura on serem nosaltres els que prendrem les decisions. L'aventura ha estat creada per Roombo Escape i es pot jugar sol o en parella i des del mòbil o l'ordinador.

escape room online vision

Escape room online La cura del virus

Jugadors: 1 - 2 personas
Duració: 60 - 90 minuts

La 'Cura del virus' ha estat creada per Cazadores de Escapes, dos afeccionats als escape rooms amb més de 260 escapes al seu currículum. Es tracta d'una aventura per jugar dues persones o dos equips. Per a jugar necessitaràs dos dispositius (ordinador, telèfon intel·ligent, tauleta…). Cada jugador haurà de mirar una única pantalla. Un serà l'investigador espanyol i l'altre l'investigador xinès. Cadascun farà clic en un dels enllaços de la pàgina.

escape room online la cura del virus

Després de l'èxit de la cura del virus 1, Cazadores de Escapes ha decidit crear una segona part: la cura del virus 2. Aquest joc, com l'anterior, permet jugar a dues persones o dos equips a la vegada. Una novetat d'aquest segon joc és que tindreu un cronòmetre que indicarà en tot moment el vostre temps de joc.

A més, en aquesta ocasió, podreu triar la dificultat dins de cada joc (mitjana o difícil), tenint en compte que ha de ser la mateixa en tots dos investigadors

Escape room online Justicia criminal

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 - 90 minuts

També de la mà de Cazadores de Escapes, tenim la possibilitat de jugar a Justicia criminal: Caso I: El Asesino de las flores. Amb la mateixa dinàmica que els jocs anteriors, hauràs de triar quin personatge vols ser. En aquest cas pots escollir entre Detecite Ness i Detective Marple. 

escape room online justicia criminal

 

Escape room online Apocalipsis higiénico

Jugadors: 2 - 6 persones
Duració: 90 - 120 minuts

Aquest joc és una creació feta per dues sales d'escape rooms diferents: The Paradox Room i Exit Room Escape'Apocalipsis higiénico' està relacionat amb els primers dies de confinament i l'escassetat del paper higiènic als nostres supermercats. Seguint amb aquesta temàtica, el joc et transporta l'any 2043, a una societat on precisament el paper higiènic és la moneda de canvi. L'objectiu d'aquest escape? Simular que ets descendent del príncep africa Jones Dimka (que ha mort recentment) i heretar la seva valuosa fortuna: un palet de paper higiènic. 

Per jugar, simplement necessites connexió a internet i un ordinador. Els creadors recomanen no fer servir el mòbil perquè podries no visualitzar algun dels elements del joc.

Hogwarts Digital Escape Room Online

Jugadors: Multijugador
Duració: 60 minuts

Aquest és especial per als fans de Harry Potter. Això sí, aquest escape room és en anglès. Hogwarts Digital Escape Room és una aventura creada amb Google Forms i pots jugar sol o en equip i les vegades que vulguis. A través de les explicacions i de les imatges aniràs seguint una història i resolent els enigmes triant l'opció correcta.

harry potter

Una curiositat sobre aquest escape room: el seu creador és un bibliotecari de Pensylvania aficionat al món màgic de Harry Potter.

Escape rooms online de pagament

Escape Room Estelar 1 / 1,5 / 2

Jugadors: 6 persones
Duració: 50 - 70 minuts

Aquest és l'únic dels escape rooms d'aquesta llista que és de pagament. Els preus van des d'un euro fins a sis euros. 'Escape Room Estelar' està pensat per a 6 persones i per fer-lo hauràs de fer servir alguna eina per fer videotrucades. A més, aquest escape room té segona i tercera part! 

escape room online estelar

Com es deixa entreveure amb el nom, aquest joc està ambientat a l'espai. T'has perdut i per trobar el camí per tornar, has de desxifrar un seguit de coordenades que estan encriptades. 

A què esperes per escapar? Posa't a prova amb algun d'aquests escape rooms i sigues el primer a resoldre l'enigma! Si no en tens prou amb aquests, et recomanem el llistat d'escape rooms online de Runwilly, una empresa fundada el 2018 que actualitza diariament el seu llistat. A més, han creat una xarxa social per a tots aquells fans dels escape rooms i que vulguin compartir les seves opinions i fins i tot, trobar nous equips per fer escape rooms junts!  

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat