No hi ha hagut sorpasso d'última hora i ha passat el que pronosticaven totes les travesses: Emma Stone s'ha endut l'Oscar a millor actriu als Oscars 2024 per Pobres criaturas, un premi amb què tanca el cercle cinematogràfic de l'any després de fer-se també amb el Bafta i el Globus d'Or pel seu paper com a Bella Baxter en aquesta pel·lícula de Yorgos Lanthimos que indaga en el trencament d'estereotips sexistes per part d'una dona que torna a néixer, i que ha enamorat a la crítica amb una interpretació excel·lent. D'aquesta manera, l'actriu americana s'ha erigit amb el seu segon guardó de Hollywood després d'endur-se'l per La la land i estar nominada en dues ocasions més com a actriu de repartiment —per La favorita, també de Lanthimos, i per Birdman—. En aquesta ocasió, Stone ha desbancat les actrius Sandra Hüller (Anatomia d'una caiguda), Lily Gladstone (Los asesinos de la luna), Annette Bening (Nyad) i Carey Mulligan (Maestro). 

🟠 Guanyadors dels Oscars 2024: tota la llista de pel·lícules i artistes
 

🟠 La bomba Oppenheimer retrona fort en uns Oscars predictibles i mancats d'espectacle
 

🎞️ Les millors fotos dels Premis Oscar 2024
 

Stone és una de les actrius més proclius de la seva generació. Amb només 35 anys ja compta amb filmografia més que envejable, amb una trentena de pel·lícules a l'esquena i vàries nominacions a premis que ratifiquen la seva excel·lència escènica. De fet, l'actriu americana ha estat nominada fins en 4 ocasions, la primera d'elles el 2014 com a actriu de repartiment pel seu rol a Birdman. Només dos anys després, el 2016, va guanyar l'estatueta per La la land, i des de llavors n'ha acumulat un parell més, les dues per les seves interpretacions en les dues darreres pel·lícules de Yorgos Lanthimos, l'última de la qual li ha proporcionat el seu segon guardó. 

pobres criaturas

Amb Pobres criaturas, la intèrpret ha conquerit el Bafta, el Globus d'Or a actriu de comèdia o musical i també el Critic Choice Awards, tot i que va perdre el guardó del Sindicat d'Actors en benefici de Lily Gladstone, l'altra favorita per endur-se l'Oscar a millor interpretació femenina. Aquest palmarès és l'aplaudiment a una excepcional Bella Baxter, el personatge fictici que interpreta al film i que posa damunt la taula la deconstrucció de molts estigmes i construccions socials al voltant de la dona, la feminitat, el plaer i el sexe. 

Emma Stone rep el premi molt emocionada

Visiblement nerviosa (perquè se li havia trencat el vestit en pujar a l'escenari) i molt emocionada per la situació, Emma Stone ha recollit l'estatueta reconeixent entre llàgrimes el talent de les altres actrius nominades a l'Oscar (Annette Bening, Lily Gladstone, Sandra Hüller i Carey Mulligan). També ha tingut paraules per agrair a les seves persones properes el suport que li han donat durant tota la seva carrera.  La pel·lícula Pobres Criaturas, protagonitzada per Emma Stone, ha estat una de les més premiades a la gala dels Oscars 2024. El film s'ha fet amb diverses estatuetes, a banda de la corresponent a millor actriu: ha rebut l'Oscar al millor disseny de vestuari, l'Oscar al millor maquillatge i perruqueria i l'Oscar al millor disseny de producció.