El DJ suec Tim Bergling, conegut com a Avicii, ha mort als 28 anys. Segons ha informat el seu representants en un comunicat, se l'han trobat mort a Mascate, Oman, aquest divendres a la tarda. Avicii era un dels artistes de pop electrònic més coneguts del panorama musical.

"La família està devastada i els demanem a tots que respectin la seva necessitat de privacitat en aquest moment difícil. No es donaran més declaracions", afegeix la nota.

El músic es va retirar del món de la música el març de 2016, citant raons de salut i assegurant que necessitava recuperar-se, després d'haver de cancel·lar diverses actuacions a causa d'esgotament. El DJ havia tingut diversos problemes pancreàtics, havent-li hagut d'extirpar la vesícula biliar i el apèndix en 2014. Segons va explicar en aquell moment el seu entorn, l'operació havia deixat estralls i necessitava recuperar-se.

En aquella ocasió també va explicar que es retirava per explorar altres camps i tenir més temps per a "la vida de la persona real després l'artista", tot i que, en una llarga carta als seus seguidors, no tancava la porta a tornar als escenaris, encara que agregava que no seria en breu. "El meu camí ha estat ple d'èxits, però no exempt de sobresalts. M'he convertit en adult mentre creixia com a artista, he après a conèixer-me millor i adonar-me que hi ha moltes coses a fer amb la meva vida", afegia.

Nascut a Estocolm el 8 de setembre de 1989, Avicii va aconseguir rellevància mundial com a DJ i productor de música electrònica gràcies a la seva cançó Levels, que el 2011 es va convertir en un enorme èxit. La trajectòria d'Avicii inclou altres temes molt populars com Wake Me Up o Hey Brother i discos com True (2013) o Stories (2015).

El DJ suec, que va actuar com a estrella en festivals arreu del món, va ser molt conegut per col·laborar amb grans artistes com Coldplay a A Sky Full of Stars, David Guetta a Sunshine, Lenny Kravitz en Superlove, Robbie Williams a The Days o Rita Ora a Lonely Together. En 2014 va signar Dar um jeito (We Will Find a Way), l'himne oficial del Mundial de Futbol celebrat al Brasil, al costat de Carlos Santana, Wyclef Jean i Alexandre Pires.