La plataforma Disney+ ha anunciat la incorporació del català a l’opció d’idioma el dia 25 de desembre, el dia de Nadal, coincidint amb l’estrena de Soul, la pel·lícula de Pixar Animation doblada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

La incorporació del català com a opció d'idioma a la interfície de la plataforma el mateix any del seu llançament s'inscriu en el marc de la col·laboració entre la distribuïdora i el Departament de Cultura per impulsar l'oferta i el consum de continguts audiovisuals en català.

Des del 2013, Disney ha estrenat en sala 22 pel·lícules doblades al català amb el suport de Política Lingüística del Departament de Cultura.

A partir del dia de Nadal, a la plataforma Disney+ hi haurà tres pel·lícules en català: Soul, Espies Disfressats i Frozen 2. Es preveu un increment progressiu del catàleg.

La incorporació del català a Disney + ha estat reivindicada de forma insistent per la Plataforma per la Llengua, i va recollir en aquest sentit 30.000 signatures. També demana que el català tingui accés a les altres plataformes, per satisfer els espectadors catalans.

La Plataforma per la Llengua insisteix en la necessitat de fer complir la Llei del Cinema catalana, que enguany compleix deu anys. La llei estableix a l'article 17 l'obligació de les empreses distribuïdores de garantir que totes les pel·lícules que s'han estrenat doblades o subtitulades en català en sales de Catalunya incloguin aquesta versió al menú lingüístic de les obres cinematogràfiques o audiovisuals a tots els canals de distribució (televisions, plataformes digitals, DVD, etc.) després de l'estrena.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat