Arriba al Centre Cultural Miramar de Sitges l'exposició El dia que vam dir prou, que recull seixanta imatges de Jordi Borràs de les protestes contra la sentència del judici de l'1-O. És la primera mostra fotogràfica sobre el tema i presenta materials inèdits. Està organitzada de forma cronològica i recull les protestes de l'aeroport, del centre de Barcelona, de la Via Laietana, de la Jonquera... L'exposició es podrà visitar fins a l'1 de març.

L’exposició El dia que vam dir prou avança part del material que es podrà veure al nou llibre de Jordi Borràs, que es dirà La força de la gent i que publicarà l’editorial Ara Llibres en les properes setmanes. Aquesta obra explica el mateix que la mostra de forma més àmplia, amb més de 230 fotografies que resumeixen la tardor del 2019.

Jordi Borràs dia dir prou Albert Roca

Foto: Albert Roca.

L’any 2018 Jordi Borràs va fer l’exposició Dies que duraran anys sobre l’1 d’octubre i va publicar un llibre homònim amb una selecció d’imatges sobre el seguiment que va fer durant la tardor del 2017.

Protestes Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs.

Jordi Borràs assegura que la tardor del 2019 va fer més fotografies que la tardor del 2017. Afirma que en va fer entre "un 20 o un 30% més". Ell té molt clar el perquè: "Què vol dir això? He fet moltes fotos? No, evidentment vol dir que han passat moltes coses al carrer. La meva feina és agafar la càmera fotogràfica i cobrir el que passa”.

Foto Albert Roca

Foto: Albert Roca.

Jordi Borràs (Barcelona 1981) és un reconegut fotoperiodista, que ha destacat en l'anàlisi de la ultradreta i en la denúncia de qüestions socials. És autor de nombrosos llibres com Desmuntant Societat Civil Catalana (Saldonar, 2015) o Plus ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya (Pol·len Edicions, 2015), entre d’altres. La seva tasca periodística li ha fet guanyar alguns guardons, però també ha estat víctima d'amenaces i agressions de la ultradreta.

 

Foto de portada: Jordi Borràs.