Compte enrere per l'estrena de Bojos per Molière, la nova sèrie de TV3 que arriba trepitjant fort a la graella de la cadena pública catalana. Ja se'n saben alguns detalls, com el repartiment, l'argument sobre el que gira la trama i també algunes de les localitzacions, que es converteixen en protagonistes actives durant els 8 capítols que dura la proposta. Aquest dilluns 30 de gener s'estrenen els 2 primers capítols de la nova aposta dels creadors de Merlí per a la petita pantalla, amb Elisabet Casanovas i Albert Salazar com a cares més rellevants. La localització principal de Bojos per Molière a Barcelona és un homenatge a tota una generació: qui va estudiar a l'antiga seu de l'Institut del Teatre?

🟠 Bojos per Molière: repartiment, capítols i tots els detalls de la sèrie de TV3
 

L'icònic escenari de la sèrie Bojos per Molière de TV3 a Barcelona

La història de la sèrie de TV3, creada per Héctor Lozano, gira al voltant de l'Institut del Teatre de Barcelona de finals dels anys 90 —el temps de curs escolar comprès entre setembre de 1997 i juny de 1998—, just abans que hi hagi un canvi de mil·leni. Es centra en sis alumnes de primer curs que comencen a estudiar Art Dramàtic al centre, en una època de transformació sociocultural important i amb diferents experiències. Es tracta de la Kàtia (Elisabet Casanovas), en Ferran (Albert Salazar), en Rem (Alejandro Bordanove), l'Eloi (Ferran Rull), la Júlia (Martina Roura) i en Víctor (Marc Balaguer). Junts hauran de superar barreres mentals i emocionals mentre caminen per la seva vocació i descobreixen la veritable passió pel teatre. Una experiència que molts actors de l'escena catalana van viure al seu moment, començant pel propi director de la sèrie, que va cursar allà Direcció Escènica i Dramatúrgia i que ha volgut recrear els espais de la seva memòria. On s'ha gravat Bojos per Molière?

bxm 2 2863

Bojos per Molière s'ha rodat al carrer Sant Pere Més Baix

La seu de l'Institut del Teatre va arribar a la Ciutat del Teatre —al final del carrer Lleida, entre La França Xica i el parc de Montjuïc— l'any 2000. D'aquesta manera, i tal com el coneixem ara, l'Institut del Teatre se sumava a un complex d'instal·lacions destinades a la formació i la representació teatral, al costat d'altres equipaments com el Teatre del Mercat de les Flors o el Teatre Lliure. Però abans d'aquesta ubicació, el centre d'arts escèniques es trobava en una ubicació més cèntrica de Barcelona: concretament, al carrer Sant Pere Més Baix, on actualment resideix el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, també conegut com La Bonne. L'Institut del Teatre va arribar al barri Gòtic a principis dels anys 80 i hi va conviure gairebé dues dècades veient sortir les fornades d'actors que trepitgen els escenaris a dia d'avui. Aquesta és la localització estrella de Bojos per Molière, tot i que el director també ha volgut reflectir la Barcelona dels 90 en alguns racons de la ciutat.

Qui va estudiar a l'antiga seu de l'Institut del Teatre de Barcelona?

Molts dels actors i actrius que ara omplen les sales de teatre del país, i també d'altres territoris, van cursar la seva formació a l'Institut del Teatre del carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona. És el cas de David Selvas, que forma part de l'elenc de la nova sèrie de TV3 com a col·laboracions especials. També Julio Manrique, Clara Segura, Sílvia Bel, Àurea Márquez, Joel Joan, Àgata Roca o Cristina Genebat, exemples de noms propis que s'han llaurat una carrera professional a teatre, televisió i cinema.