El Palau Sant Jordi ha aplegat aquest dissabte al vespre un dels concerts més esperats de l’any: el d’Antònia Font. El grup mallorquí ha desfermat l’alegria dels 15.000 assistents que han rebut la banda com si no hagués passat el temps. Segons el seu líder i guitarrista, Joan Miquel Oliver, amb aquesta actuació el quintet arriba al “punt culminant” del seu retorn després de vuit anys de silenci. L’any que ve tenen previst fer sis concerts més, encara sense data.

Passat i present del grup han congeniat bé en directe. Han fet parada al seu darrer treball, Un minut estroboscòpica, i han obsequiat al públic amb els millors moments del seu extens cançoner. Entre el públic hi havia tant gent que els seguia de revetlla en revetlla com joves que no els havien vist mai en directe.

Concert Antonia Font Palau Sant jordi public / Foto: Ricard Novella
Públic durant el concert al Palau Sant Jordi. / Foto: Ricard Novella.

Exultants

A tots ells, Oliver els ha agraït haver "seguit treballant en silenci per mantenir la flama d'Antònia Font" i fer-la créixer "molt més". "El millor dels escenaris que m'havia imaginat era omplir el Palau Sant Jordi", ha celebrat. Hi ha coincidit el vocalista, Pau Debon, que ha assegurat "exultant" que el retrobament ha "superat totes les expectatives". "Sabíem que hi hauria gent però aquesta rebuda tan intensa no l'esperàvem", ha resumit.

Els d’Antònia Font d’aquest dissabte han estat a la mateixa altura que els d’ahir. Han estat capaços d’emocionar tant interpretant els seus temes més coneguts com les cançons del seu darrer disc, que han aparegut disseminades entre l’extens repertori d’aquesta esperada cita. Els assistents que han viscut el concert com una gran festa.  

Concert Antonia Font Palau Sant jordi / Foto: Ricard Novella
Concert d'Antònia Font al Palau Sant Jordi. / Foto: Ricard Novella.

Segon concert a Barcelona

Aquesta era la segona vegada que la banda de Joan Miquel Oliver, Pau Debon i companyia actuaven a Barcelona després de vuit anys de silenci. La primera va ser a l’estiu, durant el Primavera Sound, que va durar poc més d’una hora per les exigències horàries del festival. En aquesta ocasió el quintet de ses illes han pogut gaudir més extensament del seu retrobament amb el públic. 

Després d'actuar al Primavera Sound, a Inca, a València i aquest dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona, la formació té previst fer sis concerts més l'any que ve. Per ara Antònia Font no ha volgut desvelar cap detall d'aquestes sis actuacions que, en principi, posaran el punt final a la trajectòria de la banda liderada per Joan Miquel Oliver.