El Cirque du Soleil, una de les empreses d'espectacles de circ més famoses del món, s'ha declarat en fallida, segons ha informat en un comunicat. L'empresa canadenca, amb el suport de la província del Québec, també ha sol·licitat al Tribunal Superior provincial la seva aprovació per reestructurar la companyia. 

En aquest comunicat han volgut subratllat que la companyia ja patia dificultats financeres abans de l'aparició de la pandèmia del coronavirus, fet que ha paralitzat tots els espectacles arreu del món.

Injecció de 300 milions i acomiadament de 3.840 persones

La companyia ha explicat que els tres inversors del circ, la nord-americana TPG Capital, la xinesa Fosun Capital Group i la institució financera Caisse de dépôt et placement du Québec aportaran 100 milions de dòlars, i el govern quebequès n'aportarà 200.

Cirque du Soleil, que està establert a Montreal, també acomiadarà unes 3.840 persones i establirà dos fons, per valor de 20 milions de dòlars, per compensar el seu personal.

Segons el president i conseller delegat de Cirque du Soleil, Daniel Lamarre, s'ha pres aquesta decisió per "protegir el futur de la companyia" que estava "sense ingressos" des del tancament forçat a causa de la Covid-19.

Recontractar el personal acomiadat

Cirque du Soleil ha indicat que té "la intenció de tornar a contractar la majoria dels treballadors acomiadats" quan la situació econòmica millori. Fins a l'aparició de la Covid-19, el Cirque du Soleil tenia un total de 44 espectacles operatius arreu del món.

El procés de fallida estableix que durant els propers 45 dies altres entitats poden presentar ofertes pel Cirque du Soleil i serà el Tribunal Superior de Québec qui decidirà quina és l'oferta guanyadora.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat