Poder veure Barbie en català a Barcelona tornarà a ser una realitat. Els cinemes han fet marxa enrere i han tornat a programar més sessions doblades al català després que aquest dijous es fes públic que Cinesa havia decidit mantenir només una projecció en aquesta llengua de la pel·lícula de Greta Gerwig a la ciutat comtal, a pesar de l'èxit que havia registrat. Ara, però, el Departament de Cultura ha confirmat que "després de les converses" amb aquesta cadena de sales de cinema, "Cinesa confirma que afegirà una sessió de Barbie en català als tres cinemes de Barcelona".

Així, els espectadors tindran més opcions per poder gaudir de la pel·lícula doblada al català, que es podrà veure a Cinesa Diagonal, Diagonal Mar i Som Multiespai. Per la seva part, Yelmo també oferirà sessions, en aquest cas totes matinals i en cap de setmana, segons ha informat el Departament de Cultura.

El 27 de juliol, Cultura va anunciar que més de 14.000 persones havien vist Barbie en català quan feia només una setmana que la pel·lícula s'havia estrenat a la gran pantalla. "Forma part de l’aposta del Departament: Més suport a produccions catalanes, increment de títols a les plataformes i més visibilització de les estrenes en cinemes", destacaven. Tanmateix, l'alegria duraria poc després que Cinesa decidís reduir l'oferta en català a només una sessió a tota Barcelona, mentre que mantenia totes les que eren en castellà. 

El perfil de Twitter Doblatge en Català va assenyalar que era incomprensible davant els bons resultats que estava tenint en taquilla,  tot i que moltes de les sessions estaven programades a hores poc habituals per anar al cinema, com ara a primera hora de la tarda. "Ens agradaria saber les raons de Cinesa per eliminar totes les sessions en català de Barbie quan, en dies com avui, les sales estan totes plenes. La nostra força, el públic que ha apostat per veure la pel·lícula en llengua catalana", van denunciar.

Aquesta crítica a través de les xarxes, finalment, ha tingut el seu efecte i el Departament de Cultura ha aconseguit que les sales de cinema barceloneses reprogramin algunes de les sessions. Pel que fa a la resta de territori, Barbie també es pot veure en català en moltes sales de Catalunya, les quals pots consultar en aquest portal web de la Generalitat