Sembla que el cinema català es nega a deixar anar la seva bona ratxa i tornarà a ser protagonista, aquest cop al Regne Unit. El Departament de Cultura ha anunciat que el cinema català serà convidat d’honor a la 31a edició del Raindance Film Festival, el certamen independent del setè art més gran del país. Del 25 d’octubre al 4 de novembre, el festival acollirà una selecció de propostes audiovisuals catalanes independents presentades per Catalan Films, segons han explicat a través d'un comunicat. D'aquesta manera, s’oferirà una selecció d’estrenes a través d’un programa de curtmetratges i de projectes en desenvolupament i un programa de xerrades i conferències amb professionals de la indústria catalana. També s’impulsaran trobades amb professionals internacionals.

El Raindance Film Festival ha donat a conèixer l’edició de 2023 durant el Festival de Canes, que va donar el tret de sortida el passat 16 de maig i encara s'allargarà fins el proper dissabte 27 de maig. El Festival de Cinema de Raindance és un certamen que se celebra des de l'any 1992 i que se celebra cada tardor al Leicester Square de Londres per presentar novetats cinematogràfiques i curtmetratges de cineastes de tot el món a periodistes, cinèfils, executius i possibles compradors, amb l'esperança que les diferents propostes puguin fer un salt endavant. Per aquest motiu, que hi hagi espai per propostes de casa nostra és una oportunitat per continuar exportant la cultura catalana arreu.​

suro pelicula

La bona època del cinema català

L'arribada de la celebrada Alcarràs va posar una cirereta a la bona salut del cinema català fora de les nostres fronteres. A més de convertir-se en la primera pel·lícula íntegrament en català en guanyar l'Os d'Or a la Berlinale, la seva publicitat va servir per destacar la bona qualitat de les pel·lícules catalanes. Una bona temporada que va continuar amb propostes com Suro, que va endur-se els dos premis Gaudí interpretatius juntament al de direcció novella per Mikel Gurrea. També As bestas, coproducció catalana, va arrasar als Premis Goya d'enguany amb un total de 9 estatuetes, i 20.000 especies de abejas —també coproducció de casa nostra— ha començat la temporada amb la Biznaga d'Or a la millor pel·lícula del Festival Màlaga a la butxaca i amb l'Os de Plata a Berlín a la millor protagonista per la joveníssima Sofía Otero. La pel·lícula, dirigida per Estíbaliz Urresola, narra la història d'una nena trans i la seva lluita per ser acceptada socialment.