La projecció dels artistes catalans gaudeix de bona salut. L'última prova és que Rita Payés ha estat una de les veus escollides per col·laborar amb Jon Batiste en el seu nou disc. El cinc vegades guanyador dels Grammy publica aquest divendres el seu nou àlbum, titulat World Music Radio, que inclou el tema conjunt My heart al costat de la trombonista catalana. Payés no és l'única artista que ha signat una col·laboració amb el prestigiós músic de Nova Orleans. També hi tenen un paper destacat noms com Lana del Rey, Lil Wayne, Kenny G o Camilo. El disc ja està disponible i pot escoltar-se a la plataforma Spotify.

El talent i la feina de Rita Payés

Filla de músics, Rita Payés és un altre talent emergit de la Sant Andreu Jazz Band, nucli d'on han sorgit alguns dels més prometedors joves músics de la nostra escena jazzística, com Andrea Motis, Èlia Bastida o Magalí Datzira. Va debutar amb Joan Chamorro, el seu mentor, en el món fonogràfic, vivint el seu primer moment àlgid quan la trombonista va publicar Imagina (Autoeditat, 2019). Amb el seu primer treball en solitari, Como la piel, (Autoeditat, 2021), l'artista va donar el tret de sortida a la seva projecció per estar modelat de temes propis i amb el jazz per bandera, però amb influències del bolero, el bossa nova, la música clàssica i el pop. 

Tant va ser així que  C.Tangana va enamorar-se de la seva música. El madrileny, un dels artistes més cotitzats del moment, va admetre a través de les seves xarxes socials que la música de Rita Payés va ser una de les seves principals influències en la composició del seu tema Comerte entera, peça d'aires brasilers en què Pucho va comptar amb la col·laboració de Toquinho. Poc després, Rita Payés rebia una trucada de Tangana i junts enlluernaven també els Premis Goya 2022 amb una actuació conjunta en la que van interpretar Te venero, un tema fins llavors inèdit.