La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha denunciat que des del dia 20 tenen tots els comptes bancaris bloquejats per ordre del Ministeri d'Hisenda. Segons un comunicat emès per la CCCC, el Ministeri no ha notificat a aquesta organització els motius de la mesura. Això vol dir, a la pràctica, que qualsevol pagament seu ha de ser supervisat pel Ministeri. La CCCC ha reclamat explicacions tant a les entitats bancàries com al mateix Ministeri.

Injustificable

La CCCC considera que aquesta mesura és "injustificable", "tenint en compte que la CCCC és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya". La CCCC ha pogut comprovar que el seu NIF apareix en el llistat d'entitats afectades per les mesures adoptades en l'Acord CDGAE del 15 de setembre, però atribuït erròniament al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part la CCCC juntament amb l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. Suposa que la intervenció es tracta d'un error i per això demana que s'aixequi d'immediat.

En contra de les mesures de l'Estat

La CCCC aprofita aquest comunicat per condemnar en bloc les mesures de l'Estat contra el Govern: "Més enllà del nostre cas concret, la CCCC vol mostrar el seu rebuig radical a la mesura d'intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats". Els castellers han rebut immediatament algunes adhesions a les xarxes.