Bruce Springsteen ho deixa clar al segon concert: "Hola, Barcelona! Us estimem, Catalunya!". Ni una sola referència a l'estat espanyol. De fet, sembla que hagi respost a l'intent fallit de La Vanguardia d'incloure Espanya en la primera actuació a Barcelona. I és que aquest diumenge el Boss ha trigat menys a fer aquesta declaració d'amor pels catalans: si en el primer concert ho va dir un cop passat l'equador del xou, en aquest segon concert ho ha dit només començar. A continuació, les imatges del principi de l'actuació:

 

Després del primer dels dos concerts de Bruce Springsteen a Barcelona, hi va haver mitjans que van provar d'espanyolitzar l'actuació. Van reproduir les suposades paraules que va pronunciar el Boss abans d'interpretar Mary's place: "Catalunya, Espanya, us estimem!". Fact Check: No, Bruce Springsteen no va dir res d'Espanya. "Barcelona! Us estimem! Us estimem! Us estimem!", va cridar en català el cantant nord-americà. En cap moment es va sentir que fes referència a Espanya (ni que pronunciés cap paraula en espanyol). És per això que La Vanguardia va publicar una fe d'errors, tot reconeixent que "Bruce Springsteen es va limitar a saludar Barcelona i Catalunya, sense fer referència a Espanya, en contra del que s'afirmava erròniament a la crònica". Ara, Bruce Springsteen s'ha reafirmat.

L'empremta de Bruce Springsteen a Barcelona

Bruce Springsteen va actuar aquest diumenge per segona vegada a l'Estadi Olímpic, en un concert que semblava que havia de ser un fracàs: va caure la de Caín després de mesos de sequera. Però el Boss és un generador de felicitat a tota pastilla, un director d'orquestra capaç de convertir una tarda de diumenge xopa en la millor nit de la teva vida. Conscient de les dificultats que havien patit els fans, el cantant nord-americà va sortir a l'escenari i va declarar el seu amor pel públic català: "Hola, Barcelona! Us estimem, Catalunya!". Res del que es pugui dir no superarà l'empremta dactilar que aquest home deixa al cor dels qui toca.

Divendres ja havia deixat clar que només se sentirien dues llengües: l'anglès, la seva llengua pròpia; i el català, la llengua pròpia d'on actuava. "Hola, Catalunya!", "Bona nit, Barcelona!", "Com esteu?", "Us estimem!", "Aquesta nit ens divertirem!"... Són algunes de les frases que va pronunciar el cantant nord-americà. A més, va subtitular només en català algunes de les cançons del disc Letter to you. Per a més inri, sobre l'escenari només hi havia dues banderes: la nord-americana... i la senyera.