Barcelona Districte Cultural porta espectacles de qualitat als equipaments culturals de tots els districtes de la ciutat de Barcelona. Ofereix música, teatre, circ, audiovisuals i dansa, amb entrada gratuïta, a 21 espais de tota la ciutat, amb un total de 300 actuacions. La programació completa es pot consultar a la pàgina web d'aquest cicle. Els espectacles començaran l'1 de febrer i es mantindran fins el 30 d'abril. En total són una trentena d'espectacles diferents que aniran girant pels barris.

Del teatre a la dansa

Entre els 9 espectacles teatrals que s'ofereixen, es podria destacar A.K.A. (Also Known As), de Daniel J. Meyer, l'espectacle més premiat a la darrera edició dels premis Butaca. i també IF (L'últim desig), una obra feminista en clau d'humor negre basada en un text de Natza Farré, o  Sembla que rigui, un projecte molt personal de Mont Plans. En l'àmbit de la dansa, es pot resaltar Likes, de Núria Guiu, una reflexió sobre com el cos esdevé una mercaderia en les xarxes socials.

Diversitat musical

La programació musical és d'una gran diversitat, amb sis espectacles amb plantejaments de tipus distints. Manzoni portarà les seves Cançons robades per diversos escenaris de la ciutat. La Big Band Basket Beat oferirà un espectacle molt especial, Bots pel canvi, en què les pilotes de bàsquet s'usen d'instrument per a interpretar música, entre el rock i el hip-hop, i en què aquests músics tan especial també es llancen a les coreografies i a les acrobàcies. I Afric'n Folk, amb Gnawind, porta la música dels esclaus negres de l'Àfrica del Nord als escenaris, amb un important element de fusió.

El circ i l'audiovisual

S'oferiran tres espectacles diferents de circ. Un d'ells va a càrrec de Mumusic Circus, que ja havia estat present anteriorment al Barcelona Districte Cultural i que en aquesta ocasió oferiran Petits Prínceps. La Cia. La Tal ofereix The Incredible Box, un espectacle que intenta recuperar la màgia del circ clàssic i, sobretot, provocar el riure. Pel que fa a l'audiovisual, hi ha espectacles per a infants, dins el cicle Petit Cineclub. Petits herois, però també hi ha pel·lícules per a adults, com Mali blues, un documental sobre la música Fatoumata Diawara, que va haver de fugir del nord del Mali quan el territori va ser envaït per forces islamistes que van declarar que la música era pecat.

Cultura amb els veïns

Barcelona Districte Cultural programa també una sèrie d'activitats complementàries (xerrades, tallers, trobades...) pensades per apropar els artistes als veïns de la ciutat, i organitza sessions matinals de molts dels seus espectacles per a escolars de primària i secundària. I inclou un programa de creació comunitària, Art i Part, que es desenvoluparà al Poble-Sec, al Gòtic i al Besòs.

 

Foto de portada: IF (L'últim desig). Foto: Carles Decors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat