La cantant catalana Bad GyalAlba Farelo, fora del món artístic– ha denunciat a través d'Instagram que YouTube i TikTok estan censurant el videoclip del seu últim tema, Pussy, per contingut sensible i nuesa. Precisament, el nou single de la de Vilassar de Mar parla sobre el gènere femení i la seva sexualitat.

"Aquest és el mes de la dona, però tot i així no sento que se'ns hagi celebrat i se'ns hagi donat suport, més aviat el contrari. El meu tema Pussy està sent bannejat a Youtube i TikTok per contingut sensible i nuesa i jo encara no entenc per què és tan problemàtic", ha apuntat a les seves xarxes. El vídeo, però, actualment es pot veure sense inconvenients.

Plantofada a Árcangel

Farelo, d'altra banda, ha aprofitat la publicació a Instagram per enviar una clatellada al cantant de reggaeton porto-riqueny Arcángel, qui aquesta setmana ha enviat un missatge completament oposat al seu: "Vols que et respectin com a dona, però ensenyes el cul a les xarxes socials per un like", va escriure als seus stories.

La resposta de Bad Gyal, contundent: "Un dels meus artistes preferits ha compartit un text a la seva història dient que les dones que mostren el seu cos no mereixen respecte... suposo que amb això inclou models, nadadores, ballarines, atletes... crec que bastants dones ens hem quedat dolgudes i confuses, ja que moltes de nosaltres vam créixer escoltant reggaeton i veient aquells vídeos on les dones ballaven vestint roba sexi, dones que ens van inspirar".

I ha afegit: "Em provoca molt dolor i impotència veure com un home parla sobre nosaltres, sobre qui mereix respecte i qui no, sobre com cal comportar-se perquè et respectin. Em confon especialment que sigui un home que parla de la dona sexi, del sexe i del que a ell li ve de gust fer amb les dones a les seves lletres sense que ningú deixi de faltar-li al respecte per aquest fet. És molt injust que, essent tot això tan obvi, qualsevol home del gènere s'atreveixi a dir que no mereixem respecte pel què ells mateixos porten fent des de sempre".

Bad Gyal, qui va començar la seva carrera el 2016 després de compartir una versió en català de Work, de Rihanna, és actualment una de les veus més reeixides del reggaeton i dancehall estatal. A Spotify, gràcies a temes com Blin Blin, Alocao, Fiebre o Zorra, la catalana té més de 3 milions d'oients mensuals.