L'actor Eduard Farelo i la cantant Bad Gyal són els protagonistes de l'espot dels Premis Gaudí 2020, que s'estrena aquest dijous. L'organització dels premis el qualifica de mirada "atrevida" que connecta generacions i maneres d'entendre el cinema i l'audiovisual. El relat, que porten a escena pare i filla tant a la vida real com a la ficció, és una peça "sobre amor, heartbreak i cinema", segons el seu director, Marçal Forés. "És una història íntima entre pare i filla en un dia d'aquells en què no passa res, i en què anar al cinema és quasi una salvació per sobreviure a l'absurd". La peça es diu Gaudir i tracta temes com l'empoderament de la dona davant l'assetjament sexual, el poder del cinema o les relacions paternofilials.

Des dels Gaudí també s'explica que Gaudir juga amb els nous codis comunicatius i aposta per les xarxes socials, el sexting, un llenguatge "contemporani i desacomplexat" i un sentit de l'humor "on hi ha espai per a Joc de Trons o Teresina, S.A.'.

L'espot neix d'una idea original de l'agència Folch, el soci fundador de la qual, Rafa Martínez, ha explicat que es tracta d'una història "amb un rerefons de realitat que encara no havia explicat, de dos personatges molt coneguts per les respectives audiències".

L'espot, ha afegit Martínez, connecta i cus la "distància intrageneracional dels nostres pares i els seus referents de la televisió i els nostres fills i la seva relació amb les xarxes".

La producció del treball ha anat a càrrec de Canada, productora de publicitat i videoclips responsable de peces com Malamente o Pienso en tu mirá de Rosalía o Bombay d'El Guincho.

L'espot s'estrena a TV3, als cinemes del Gremi de Cinemes de Catalunya, al canal MouTV i a les xarxes socials de l'Acadèmia del Cinema Català.

La cerimònia de lliurament dels XII Premis Gaudí tindrà lloc el pròxim 19 de gener a l'Auditori del Fòrum – CCIB de Barcelona, amb l'actriu Anna Moliner com a mestra de cerimònies i Jordi Prat i Coll a la direcció.