Aquest dilluns s'ha celebrat al Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià la cerimònia d'entrega dels Sols Guia Repsol reconeixent l'Alkimia de Jordi Vilà com un dels millors restaurants de la península. Amb ell, també han obtingut per primera vegada els preuats Tres Sols Aitor Arregi (Elkano) i Paco Pérez (Miramar) per la seva defensa de les arrels i el territori des d'una perspectiva actual.

96 restaurants reconeguts amb Sols

Guia Repsol ha distingit aquest any a un total de 96 restaurants: tres amb tres Sols ,i Onze amb dols sols. Un any en que 82 restaurants s'estrenen amb un Sol. Locales on la gastromia adquireix el grau d'art, destacant per la seva capacitat per adaptar-se amb agilitat a un escenari canviant en què alguns s'han atrevit fins i tot a arrencar nous projectes.

Tres Soles juntos  (4)
Jordi Vilà (Alkimia) Aitor Arregi (Elkano) i Paco Pérez (Miramar) han estat reconeguts amb Tres Sols de Guia Repsol

82 restaurants s'estrenen amb un Sol

Els nous dos Sols de la Guia Repsol són ‘As Garzas’ (A Coruña), ‘Aürt’ (Barcelona); ‘Cal Paradís’ (Castelló); ‘Casa Marcelo’ (A Coruña); ‘Casa Pepa’ (Alacant); ‘Es Tragón’ (Illes Balears); ‘Hisop’ (Barcelona); ‘Kappo’ (Madrid); ‘Kiro Sushi’ (La Rioja) ‘Saddle’ (Madrid) y Saiti (València).

Entre els 82 restaurants que estrenen el seu primer Sol hi ha propostes tan estimulants com ‘Gente Rara’ (Zaragoza), ‘ConSentido’ (Salamanca), ‘Kromatiko’ (Araba), ‘Ovillo’ (Madrid), ‘Garena’ (Bizkaia), ‘La Sastrería’ (Valencia) o ‘Odiseo’ (Región de Murcia).

Guia Repsol, en col·laboració amb Aliments d'Espanya, també ha lliurat per primera vegada el Sol Sostenible a Eneko Atxa (Azurmendi: Tres Sols Guia Repsol) pel seu compromís amb l'entorn, amb els productors artesans i amb l'eficiència energètica.