Alwin López Jarreau, Al Jarreau, ha mort avui, als 76 anys. El món perd a un gegant del jazz, però també a un home que va destacar en d'altres estils musicals. Molta gent el coneixia per "Moonlighting", el tema que obria la sèrie homònima, protagonitzada per Bruce Willis i Cybill Shepherd. També hi ha qui el recordarà per la seva participació en l'enregistrament col·lectiu de la cançó amb fins humanitaris "We Are the World". Al Jarreau havia nascut el 12 de març de 1940 i va començar a cantar de molt petit, seguint l'estela dels seus germans grans, que ja es dedicaven al jazz (els seus pares també es dedicaven a la música, de forma amateur, a l'església). I, de fet, malgrat que sempre va ser un apassionat de la música, no va començar a dedicar-s'hi professionalment fins els 28 anys, després d'haver estudiat Psicologia i d'haver exercit de psicòleg durant una temporada.

L'èxit no li va arribar fins als 35 anys, quan va gravar el seu primer disc, We Got By, que va ser molt ben rebut a Europa. El 1977 obtindria el seu primer Grammy, en la categoria d'intèrpret de jazz; al llarg de la seva vida n'aconseguiria cinc més, en tres categories diferents: pop, jazz i rhythm & blues. Jarreau havia tocat amb músics tan destacats com Miles Davis, Chick Corea o Rick Braum.

El músic de Milwaukee va ser molt actiu fins l'any 2000 i després va anar reduint les seves gravacions, però el 2006 encara va aconseguir un Grammy, en la categoria de R&B per Givin'It Up, un treball realitzat amb George Benson. En total en la seva vida va gravar 26 discos, el darrer un homenatge a Duke Ellington, un músic que sempre va admirar molt: "My old friend: Celebrating George Duke". Fa un any que havia anunciat la seva retirada dels escenaris.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Oriol Rodríguez
la Botiga de Rob Fleming Còmics: Héroes del blues, el jazz y el country Oriol Rodríguez
Oriol Rodríguez
La Botiga de Rob Fleming Discos: Take Me to the Alley Oriol Rodríguez