Fa un any, ZOO s'allunyava dels escenaris de manera indefinida amb la promesa de tornar amb un nou àlbum sota el braç. L'espera s'ha fet llarga però el grup de Gandia ja torna a ser aquí: aquest divendres, ha presentat Avant, el primer avançament del seu nou disc.

I què podem esperar, de l'àlbum que veurà la llum en les pròximes setmanes? Doncs a jutjar pels compassos del primer tema, el seu segell —amb tot allò bo i dolent que té— segueix intacte: cant alegre i reivindicatiu, estrofes rapejades i bases electròniques.

Segons Toni Sánchez, (a.k.a. Panxo), líder de la banda, Avant "serveix per celebrar el retorn perquè, com diu la lletra, passe el que passe, les nostres sempre estaran, sempre a la contra i avant”.

"Cauen herois baix el pes de la fe en la divisa, orfes d'amor, omplen la misa, ixen les hordes de les cavernes, guarden la merda baix la catifa, i com sempre pagues tu la seua festa", resa la lletra.

El videoclip mostra paisatges de l’Albufera i el Saler i està dirigit per ElHombreViento.

Zoo, creadora d'himnes

Si hi ha quelcom que cal reconèixer a Zoo és, sense cap mena de dubte, el seu meteòric ascens, i és que els valencians s'han convertit en un dels grups de referència de la música en català en poc més de sis anys. 

El seu primer àlbum, Tempestes vénen del sud (2014), va sacsejar el panorama gràcies a temes com Estiu, Vull o Corbelles; cançons —o himnes, per a moltes persones— que sumen més de 15 milions de reproduccions a Spotify. Panxo, exmembre d'Orxata Sound System, havia encertat de ple.

Després, tres anys més tard, arribaria Raval (2017), un àlbum encara més reeixit a Catalunya i València, però també a la resta de l'Estat i arreu del món. 

Avant no és la millor cançó de la història del grup, això segur, però serveix com a tastet del què ha d'arribar pròximament. El llistó dels discos anteriors està ben alt i del primer tema del nou àlbum, també.