Aquest dijous s'estrena el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) amb la seva vuitena edició, que se celebrarà del 18 al 26 d’abril als Cinemes Verdi com a seu principal, i que inclou 69 títols entre les 8 seccions del certamen. Es podran veure 15 premieres mundials, 1 europea, 20 espanyoles i 11 catalanes. Entre els noms que passaran pel festival hi ha Meg Ryan, presentant la seva última pel·lícula Lo que sucede después, a més de noms com Belén Rueda, Vincent Pérez, J.A. Bayona, Mikael Persbrandt, Arturo Valls, Malena Alterio, David Verdaguer, Paola Cortellesi, Dani de la Orden, Emma Vilarasau, Kike Maíllo, Eva Llorach, Jaime Lorente o Clara Lago.

Enguany, el Jurat Oficial del BCN Film Fest estarà presidit per l’actor Eduard Fernández, que estarà acompanyat per l’actriu Clara Segura i l’actor i director de teatre Carles Sans, mentre que els crítics i periodistes de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) Marla Jacarilla, Esteve Plantada i Xavier Daniel conformaran el jurat que concedeix el Premi de la Crítica. Però quines són les pel·lícules imperdibles per gaudir del BCN Film Fest?

La casa en Flames scaled

Pel·lícules per no perdre's al BCN Film Fest 2024

1. La casa en flames — Dani de la Orden 

La Montse està emocionadíssima perquè està a punt de passar un cap de setmana amb tota la família a casa seva a Cadaqués, a la Costa Brava. Està divorciada fa temps, el seu ex té una nova parella, els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cap cas, però a la Montse res ni ningú aconseguirà fastiguejar-li els ànims; fa massa temps que espera aquest moment i aquest cap de setmana serà sí o sí un cap de setmana ideal, encara que per a això ho hagi de cremar tot. Amb Emma Vilarasau, Enric Auquer, Maria Rodríguez Soto, Alberto San Juan o Clara Segura.

2. Hit Man — Richard Linklater

La nova pel·lícula del director de Boyhood tancarà el festival amb una aura de misteri i intriga. A través de la història de l'assassí professional més buscat de Nova Orleans, coneixerem un home el perfil del qual és el d'un misteriós pistoler a sou. Però el cert és que Gary Johnson treballa per la policia, i que trencarà tots els protocols d'actuació quan vulgui ajudar una dona desesperada que intenta fugir del seu maltractador. La protagonitzen Glen Powell, Adria Arjona, Retta o Austin Amelio.

3. Disco, Ibiza, Locomía — Kike Maíllo

Jaime Lorente, Blanca Suárez o Alberto Amman es posen en la pell dels protagonistes al voltant de Locomía, el famós grup liderat per Xavi Font que va triomfar a finals dels 80 a Eivissa i la resta del territori. La producció de Maíllo se centra en el principi del seu recorregut, quan només eren un grup d'amics que es volien dedicar a la moda i en el seu camí es va creuar José Luís Gil, un magnat de la indústria musical que buscaba nous talents. Sense tenir ni idea de cantar, el grup inicia una carrera que els porta de viure com a hippies a Eivissa, a omplir estadis a Llatinoamèrica i revolucionar de pas les discoteques de mig món. 

thumb

4. Caída libre — Laura Jou

Marisol és l'entrenadora nacional de gimnàstica rítmica. És metòdica, controladora, exigent i autoritària. És la millor i, encara que frega ja els seixanta anys, no té intenció de retirar-se. El mundial s'acosta i Marisol té dipositades en Angélica, la nova promesa de l'equip, totes les seves esperances d'aconseguir l'or. A dues setmanes de la final, Marisol descobreix que Octavio, el seu marit, tindrà un fill amb Raquel, una dona molt més jove de la que està enamorat.

5. Siempre nos quedará mañana —  Paola Cortellesi

Itàlia, anys 40. És primavera i tota la família està esvalotada per l’imminent compromís de la benvolguda filla major, Marcella, qui, per part seva, només espera casar-se ràpidament amb un simpàtic noi de classe mitjana, Giulio, i deslliurar-se per fi d’aquesta incòmoda família. Siempre nos quedará mañana és el film més taquiller a Itàlia de les últimes setmanes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!