Les agressions al col·lectiu LGTBIQ+ continuen. És més, la violència contra persones queer s'ha intensificat en els darrers anys motivada per l'auge horripilant de l'extrema dreta. Encara hi ha pares que no accepten que els seus fills siguin homosexuals, lesbianes o transexuals. També hi ha moltes persones que pateixen un assetjament sistemàtic a l'escola o a la feina per motius de gènere, identitat o orientació. La LGTBIfòbia existeix i continua sent una xacra social que afecta a un tant per cent molt elevat de la societat que, atemorida, es veu obligada a viure condicionada pels patrons tradicionals que marca la norma. Deconstruir aquests estereotips heteropatriarcals i conservadors no només es cura llegint, però fer-ho és un bon primer pas per posar llum a una problemàtica que històricament ha discriminat els col·lectius dissidents que s'han allunyat de la imposició social, cultural i política. Tens molts dubtes sobre qüestions LGTBIQ+ o et falten eines per fer comprendre al teu entorn el que ja hauria d'estar plenament normalitzat? Segurament començar a informar-se amb títols com aquests és una bona manera per posar-hi fil a l'agulla. 

1
LGTBI. Claus bàsiques
Eugeni Rodríguez / Cristian Carrer
4 llibres LGTBI per seguir deconstruint-se després del Dia de l'Orgull

Una guia imprescindible per entendre, comprendre i actuar a favor dels drets de tot el col·lectiu LGTBI. Què significa diversitat afectiva, sexual i de gènere? Quina és la llarga història de la lluita d'aquest moviment? Com es manifesta l’LGBTI-fòbia? I quines bones pràctiques hem de seguir per a prevenir, detectar i erradicar aquesta anomalia? A LGTBI. Claus bàsiques (Sembra Llibres), els autors Eugeni Rodríguez i Cristian Carrer donen resposta a tot un seguit de preguntes i dubtes d'una manera resumida i necessària. 

LGTBI CLAUSBÀSIQUES SEMBRALLIBRES
2
Después de lo trans
Elizabeth Duval
4 llibres LGTBI per seguir deconstruint-se després del Dia de l'Orgull

La filòsofa trans Elizabeth Duval signa un assaig que posa la identitat al centre, així com el que ella anomena 'el sambenito de lo trans', totes les definicions que rep i ha rebut el col·lectiu durant segles. Después de lo trans (La Caja Books) és un tractat que aprofundeix en les diferents guerres culturals i identitàries del segle XXI i intenta definir en què consisteix el concepte "trans".

despues de lo trans
3
No estamos tan bien
Rubén Serrano
4 llibres LGTBI per seguir deconstruint-se després del Dia de l'Orgull

Una investigació profunda sobre créixer i viure a Espanya sent part del col·lectiu queer. El seu autor, Rubén Serrano, recull a No estamos tan bien (Temas de hoy) un munt d'experiències de violència quotidiana real, que va anar recopilant a través del seu propi Twitter. Però també hi ha entrevistes a persones discriminades que no van trobar a les xarxes el suport necessari per poder denunciar. Una prova molt dura sobre què implica viure fora de la norma als nostres carrers.

no estamos tan bien rubén serrano

 

4
Deshacer el género
Judith Butler
4 llibres LGTBI per seguir deconstruint-se després del Dia de l'Orgull

Un dels llibres imprescindibles sobre el concepte del gènere signat per una de les teòriques contemporànies que més han parlat i investigat sobre el gènere. Deshacer el género (Paidós) recull les reflexions de Judith Butler sobre això, sobre sexualitat i sobre temàtiques que posen al centre el psicoanàlisi, el tabú de l'incest, l'intersexualitat, la violència social o el transgènere a partir de la teoria feminista i la teoria queer —destacant-ne, també, les complexes relaciones entre ambdues—.

deshacer el género butler