L'Ibex i l'Eurostoxx han caigut encara que les seves economies es mantinguin en positiu o fins i tot millorin. Els indicadors o enquestes PMI del març sobre comandes rebudes per les empreses del sector manufacturer s'han mantingut en zona d'expansió, una mica menor en el cas d'Espanya, però amb gran fermesa a Alemanya. Tot i així, la Borsa de Frankfurt, que va de màxims, ha caigut. A Wall Street s'observa el mateix. Toca correcció.

En l'Ibex, el Popular s'ha encarregat d'arrossegar la resta del sector bancari als números vermells després de reconèixer pèrdues no comptabilitzades a l'exercici passat. El conseller delegat del banc, Pedro Larena, ha estat destituït.

Per la seva part, el Banc d'Espanya ha elevat el creixement de l'economia fins al 2,8% el 2017 agregant que no s'aprecia la formació d'una bombolla al sector immobiliari.

A Europa, el PMI manufacturer s'ha situat en un prometedor nivell de 56,2 punts i la taxa d'atur a l'eurozona ha descendit el 9,5%. Aquesta setmana intervindrà Mario Draghi i el mercat ha preferit esperar fins aleshores abans de moure fitxa. L'euro s'ha depreciat a 1,0640 dòlars.

A Wall Street, el Dow Jones cau a mitja sessió en espera d'una reunió a Florida entre Donald Trump i Xi Jinping. El preu del petroli Texas ha pujat el 0,20%, fins a 50,70 dòlars.

Tot es manté en estat d'espera, la qual cosa no ha impedit a Abertis, Grifols o a Ebro Foods avançar. El mercat ja ha fet els seus deures, ara la pilota és al camp de l'alta política.