L'Ibex ha tancat amb un descens superior al 2% en una tanda molt difícil pels riscos polítics i el prolongat descens del sector bancari, arrossegat pel Popular.

Els inversors observaven la caiguda del valor de l'acció del Popular a 0,61 euros, una xifra que indica la necessitat que el seu consell aprofiti aquests quatre propers dies festius per prendre decisions fortes i aconseguir que el banc recuperi la confiança dels mercats.

Fora, l'atenció dels inversors estava posada en els resultats del sector bancari americà. JP Morgan i Ciitigroup han millorat un 17% els seus beneficis en el primer trimestre. El president del primer banc americà, James Dimon, va dir que "amb iniciatives en favor del creixement i la millora de la col·laboració entre el Govern i els negocis, l'economia d'EE.UU pot continuar els seus avenços". En ambdós casos, han estat el "trading" i la banca d'inversió els impulsors dels resultats.

Al seu torn, la Universitat de Michigan ha mostrat que la confiança dels consumidors americans ha pujat a 98 punts l'abril, des dels 96 al març. Això revela que la seguretat no ha saltat en la societat americana malgrat els riscos polítics recents. De fet, el Dow Jones, que ha engegat amb un descens del 0,26%, s'ha estabilitzat a mitja sessió.

El petroli Texas ha pujat un 0,28%, fins a 53,26 dòlars, i l'or també s'ha revaloritzat, el 0,77%, fins a 1.284,15 dòlars l'unça. El sentiment de precaució no ha desaparegut, com mostren igualment les compres de bons americans i alemanys a 10 anys com a valor refugi.

A Itàlia, Berlusconi ha venut al xinès Li Yonghong el club de futbol del Milan ,que diumenge s'enfrontarà a l'Inter, un altre equip a mans xineses.

En l'Ibex, amb el sector bancari deprimit com ho va estar amb la crisi de Bnkia. Inditex, Grifols, Viscofan, DIA i Melià Hotels van pujar tancant amb una nota d'optimisme un mercat que no tornarà a obrir fins dimarts.