Avança el sanejament de la banca amb problemes a l'UEM. Igual com fa unes setmanes es procedia a la integració ràpida del Popular en el Banc Santander, els plans de liquidació de Veneto Banca i Banca Popolare di Vicenza, anunciats aquest cap de setmana pel govern Italià, suposen un avenç en el procés de sanejament de la banca europea amb problemes.

La diferència entre els processos espanyol i italià, pot ser criticada, però la principal conseqüència per a les borses és positiva, ja que va eliminant progressivament problemes latents que suposaven un fre per a un sector amb un pes molt rellevant als índexs europeus.

A la borsa, la setmana passada es va tancar pràcticament en taules per als índexs europeus i americans, amb les excepcions del Nasdaq pel costat positiu i l'Ibex pel negatiu.

En el pla macro, els PMI de juny publicats divendres, van mostrar de nou una certa decepció als EUA (el PMI manufacturer es va situar en 52,1 quan se n'esperava 53) i una dada millor de l'esperat a l'UEM (57,3 davant 56,8). Aquesta setmana coneixerem la inflació d'Espanya, Alemanya i Europa.

Les pròximes sessions seran també de consolidació. Ja comentem que el fet que no es produís una presa de beneficis considerable al maig, fa que la consolidació sigui més duradora i es materialitzi en una rotació de sectors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat