La volatilitat continua en zona de mínims històrics. A falta de referències macroeconòmiques i en espera de rebre més inputs de les empreses sobre la marxa dels resultats, les borses continuen movent-se de forma lateral.

Els principals índexs europeus s'han mogut en una estreta banda en els mesos de maig i juny. Com sol passar en els períodes situats entre les presentacions de resultats i entre les reunions dels bancs centrals, el mercat se centra en alguna variable, i en aquest cas el preu del petroli és l'elegit.

L'entrada d'aquesta variable en una tendència a la baixa, ha portat a sobre de la taula el debat de si aquesta caiguda afectarà també la inflació subjacent. La nostra posició continua sent que no veiem tensions d'inflació en el llarg termini.

Dins d'aquest debat, ahir el President de la Reserva Federal de Filadèlfia va defensar l'última pujada de tipus de la FED i va dir que les pressions inflacionistes a causa de la fortalesa del mercat de treball tornaran. És curiós com davant el temor del mercat a començaments d'any que la FED es quedés "per darrere de la corba" ara es podria dir que van fins i tot per davant.

Per això pensem que la FED esperarà al quart trimestre per realitzar una nova pujada de tipus i que confirmarà que la reducció del balanç serà lenta. Demà tindrem dades de PMI a nivell mundial i podrem tenir una pista més de quin ha estat el to de l'economia aquell mes.

Avui es publicarà el Leading Index als EUA per al maig, encara que s'espera estabilitat. Seguim centraments en històries concretes i en aquest sentit veiem encara recorregut per unes setmanes en les empreses defensives.