Les financeres i les borses americanes impulsen noves alces a Europa. Ja no només és el Nasdaq, ahir el S&P500 va tornar a assolir nous màxims històrics, la qual cosa va permetre que les borses europees, que havien començat la setmana amb dubtes, tanquessin amb nous guanys que al seu torn suposen nous màxims en alguns cas com el mercat alemany i el britànic.

L'acord tancat aquests dies entre Rússia i l'Aràbia saudita per estendre el seu acord de retallada de producció fins al març de 2018, va beneficiar el preu del petroli i per això a les empreses del sector i altres companyies de matèries primeres.

Els mercats no es van veure afectats pel ciberatac d'aquest cap de setmana. La notícia va ser compensada a les bones notícies macro provinents de la Xina en el sentit d'un impuls a les inversions en infraestructures del govern.

Addicionalment, les dades macro conegudes en aquest país, encara que van estar alguna cosa per sota de l'esperat continuen sent relativament forts. En concret les vendes minoristes xineses a l'abril creixen un 10,2% en el que portem d'any, davant el 10% fins al mes anterior i la producció industrial augmenta un 6,7% en els quatre primers mesos de l'any davant el 6,8% del primer trimestre.

Avui s'espera conèixer el creixement del PIB de la UEM en l'1T, per al qual s'espera 0,5% en el trimestre i l'1,7% en el creixement interanual.

També es coneixerà l'enquesta dels inversors ZEW a Alemanya i Europa. De moment l'impuls dels resultats empresarials continua sent molt positiu, ja que amb la temporada ja gairebé finalitzada, l'índex de sorpresa del BPA ha estat molt positiu a Europa (+13%) i als EUA (+5,6%).