En una sessió que ha anat de menys a més, l'Ibex i l'Eurostoxx s'han allunyat amb les seves pujades dels dubtes de Wall Street. Un miniremolí embolica ara a Trump.

El PIB de l'economia espanyola va pujar un 0,8% en el primer trimestre, que suposa el 3% interanual, la qual cosa revela dinamisme. Al seu torn, la inflació a Europa va ser de l'1,9% l'abril des de l'1,5% el març, amb una inflació subjacent (descomptant aliments frescos i energia) de l'1,2%. Aquestes xifres donen un marge al BCE per impulsar el creixement mentre s'apropen a l'objectiu del 2%. Ambdues dades van permetre a les borses europees tancar en verd mentre l'euro pujava a 1,0919 dòlars.

Al contrari, als EUA el PIB només ha crescut a un ritme del 0,7% anual, el pitjor registre en tres anys, amb el que l'economia ha ofert un escenari diferent que pinten els mercats. L'or ha pujat el 0,28%, fins a 1.236,45 dòlars l'unça.

No obstant això, Amazon, Alphabet (Google) amb els seus resultats d'ahir i avui Exxon, han mantingut viu Wall Street, si bé el Dow Jones cedia a mitja sessió el 0,16%.

En aquestes tessitures, el mercat va jutjar improbable que Trump iniciés un atac sobre Corea del Nord, amb la qual cosa el risc polític va quedar controlat de moment. De puntetes, el petroli Texas va pujar a 49,38 dòlars. I així tanca aquesta setmana que prolonga el dia festiu incloent l'1 de maig i no torna a obrir fins dimarts.