L'Ibex ha millorat els seus resultats matutins acompanyant l'Eurostoxx en vista de la pujada dels valors energètics i de la força alcista del Dow Jones.

Endesa, Gas Natural, Enagas i altres empreses del sector van estirar l'Ibex mentre els bancs romanien estancats davant de la llunyania de les pujades de tipus d'interès. Altres valors com Dia o Mediaset es van agregar al pilot dels destacats.

L'euro va baixar a 1,1633 dòlars davant de la previsió que el BCE mantindrà l'statu quo acomodatici, un un parèntesi que el grup inversor Cerberius ha aprofitat per prendre el 5% del Commerzbank, segon banc alemany en què l'Estat controla el 15%.

En Wall Street, la gran estrella està sent Boeing en obtenir uns beneficis de 3.212 milions de dòlars en el primer semestre, el triple de l'any anterior. A mitja sessió, pujava més d'un 7%. El petroli Texas s'ha apreciat el 0,81% fins a 48,28 dòlars. El Dow Jones puja el 0,38%.

El mercat espera el que al tancament de les borses europees decideixi la Reserva Federal (Fed), de la qual no espera mesures concretes perquè la inflació als EUA està en l'1,4%, per sota de l'objectiu del 2%. No cap un enduriment de la política monetària pel que els inversors estaran més aviat atents a què digui el comunicat sobre possibles decisions a partir de setembre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat