L'Ibex s'ha ensorrat avui amb el Banc Popular en una sessió en què l'Eurostoxx també a apostar per la presa de beneficis. Wall Street no ha rebaixat la seva marxa alcista.

El president del Popular, Emilio Saracho, ha reconegut que el banc està abocat a una nova ampliació de capital, encara que no va descartar altres opcions, entre elles la fusió amb una altra entitat. S&P li ha rebaixat el ràting a B des de B+ i el mercat li ha infligit un dur càstig. El conjunt del sector bancari s'ha vist arrossegat per la seva greu caiguda.

La resta de l'Ibex ha estat negativament afectat per la tensió geoestratègica i ha tingut un comportament més feble que l'europeu. No obstant això, OHL, Gamesa i ING s'han significat en el grup que ha assolit pujades.

L'index Sentix sobre la confiança empresarial a Europa ha mostrat clars senyals de millora en la inversió apuntant que les mesures d'estímul del BCE han donat resultats positius. L'euro ha cotitzat a 1,0601 dòlars.

A Wall Street la posició de fermesa de Donald Trump ha estat ben rebuda i el Dow Jones ha pujat en l'obertura el 0,29%. Toyota ha anunciat una inversió de 1.300 milions de dòlars a Kentucky. El petroli Texas ha avançat el 0,90%, fins a 52,75 dòlars i l'or ha retrocedit un 1,29%, fins a 1.250,06 dòlars. El temor no ha aconseguit penetrar a la Borsa de Nova York ni al Nasdaq.