L'Ibex s'ha afegit a la línia a la baixa que ha dominat avui als mercats globals en vista de les tensions geopolítiques. El G-7 està pressionant a Rússia perquè aïlli el president de Sirai, Al Asad, mentre Kim Yong prossegueix les seves amenaces balístiques en la península coreana.

Precisament, cap a Corea del Nord s'han posat en marxa vaixells de retorn carregats amb carbó tornats per la Xina, mentre Rex Tillerson, secretari d'Estat americà, arribava a Moscou per entrevistar-se amb Vladimir Putin.

A Europa, la producció industrial va baixar inesperadament al febrer un 0,3%, si bé va pujar l'1,2% en termes interanuals. Una expectativa més optimista l'ha ofert l'indexi ZEW sobre la confainza empresarial a Alemanya, que ha pujat l'abril a 19,5 punts davant el 12,8% del mes passat. Al seu torn, la previsió sobre inversions ha ascendit a 80,1 punts des del 77,3 al març. Directius de ZEW van agregar que "els experts en mercats financers esperen que continuï el desenvolupament positiu". D'altra banda, a França, la volatilitat sobre les perspectives dels resultats de les eleccions presidencials creix.

En l'Ibex, el Popular va tornar a arrossegar la seva forta caiguda al conjunt del sector bancari. Pel que fa als guanys han destacat Gamesa, Abertis, BNE, Tècniques Reunides i IAG.

Wall Street s'ha inclinat també cap als descensos i ha optat per la presa de beneficis davant de la multiplicació de disjuntives de tot ordre. L'inici de temporada de presentació de resultats empresarials no està lluny.