Si hi ha hagut una constant en la sessió d'avui és la indefinició fins a l'últim moment, amb alces i retrocessos al principi i al final. Estem entrant en període previ a semifinals i es noten les puntades de peu. L'Ibex ha centrat la seva defensa en la quota dels 8.400 punts.

Teòricament, la jornada tenia dues referències clau, el preu del petroli derivat de l'evolució dels inventaris americans, i les Actes de la Reserva Federal (Fed) referides a l'evolució de l'economia als EUA i els riscos globals, que seran revelades a les 20.00 hores.

El cas és que els inventaris americans han estat per sota de les expectatives, amb la qual cosa el petroli Texas ha pujat fins a 36,12 dòlars, un 2,59%, i el Brent fins a 38,54 dòlars, amb un 1,77% a dalt. Com que els inversors busquen que els emergents no es quedin despenjats, la dada ha estat molt ben acollida.

Després, en absència de referències més substancioses, o sigui de la Fed, sobre la marxa de les economies rere la poció vessada per Christine Lagarde ("Estem en situació d'alerta, encara que no d'alarma"), s'ha obert la timba sobre si anem cap al fred o cap a la calor. I llavors ha arribat el moment de les cent flors, que tant agradava a Mao i que a l'Ibex ha fet pujar/baixar els blue xips (Santander, BBVA, Telefónica i Iberdrola) als cavallets de fira. Al tancament, el mercat ha mostrat que busca l'estabilitat, igual com és l'objectiu en altres àmbits. Encara que hagi partit de tornada.