Mercadona continua incorporant productes per delectar els seus clients per un baix preu. En aquesta oportunitat ho ha tornat a fer incloent al seu catàleg d'aliments el xoriço de gla, un dels clàssics en la categoria d'ibèrics de la gastronomia espanyola.

El xoriço ibèric, també conegut com a xoriço extra de gla, es fabrica a partir dels mateixos porcs utilitzats per crear pernil ibèric.

A més del pernil, el xoriço i les llonganisses ibèriques són els altres dos productes més coneguts elaborats amb aquest tipus de porc i que resulten també autèntics regals per al paladar. Les diferències varien des del tipus d'elaboració fins a les parts de l'animal utilitzats per elaborar cada un d'aquests productes.

En el cas del xoriço de gla és aquell que s'obté d'un porc ibèric la dieta del qual va ser completament a base de gla. El temps de maduració d'aquest animal en particular s'acosta als 15 mesos, a aquest temps se li ha d'afegir el temps de maduració del xoriço que és d'aproximadament cinc mesos. El resultat és un producte de la més alta qualitat i un sabor inigualable.

Xoriço|Pispa de Mercadona
Xoriço de Mercadona

Si desitges incloure aquest aliment a la teva dieta i a les teves receptes, Mercadona té per a tu el paquet d'aproximadament 90 g per tan sols 2,79 euros.

Com menjar el xoriço de gla de porc ibèric?

Una de les millors maneres de menjar embotit és sol, acompanyat de pics sevillans o pa i vi blanc. La combinació de tots aquests ingredients dona lloc a una degustació més que exquisida, ja que està composta per productes de primera qualitat.

El xoriço, a més de poder menjar-se sol, es pot integrar a una gran quantitat de plats. Per exemple, a la Comunitat de Madrid utilitzen el xoriço per preparar el bullit madrileny, un plat de cullera cuit a base de carns i verdures que es menja sobretot a l'hivern.

Al nord de la península, concretament a Galícia, també l'utilitzen en el seu particular cuit gallec mentre que a Astúries és indispensable per preparar la fabada asturiana. A Cantàbria l'integren al seu bullit muntanyenc i a Castella i Lleó combinen també el xoriço amb llegums, principalment amb llenties.