El líder del PSC, Salvador Illa, és un corredor habitual. Ja ho sabíem, quan va completar la marató de València ho va deixar ben clar, però avui ha complert una nova fita i ha completat la Marató de Barcelona en menys de quatre hores. Concretament, ho ha fet en 3 hores i 42 minuts, una marca que no és fàcil d'aconseguir i que demostra la bona forma física del líder dels socialistes a Catalunya, que ben segur ha aprofitat la motivació de córrer a casa per rebaixar la seva anterior marca en aquesta distància, de 3 hores i 49 minuts.

Més enllà de la participació de Salvador Illa, La Marató de Barcelona ha deixat un dia per a recordar a la capital catalana. Aquest matí s'han establert dos rècords. Tant en categoria masculina, gràcies a Marius Kimutai, com en la femenina, gràcies a Zeineba Yimer, s'han registrat les dues millors marques de la prova catalana.

Salvador Illa Marato de Barcelona
Salvador Illa arribant a la meta de la Marató de Barcelona / Foto: PSC
photo 5816494422098034217 y

Salvador Illa durant la Marató de Barcelona / Foto: PSC

En categoria masculina, èxit absolut de convocatòria, amb sis atletes que tenien marques inferiors a les 2 hores i 6 minuts. I tenint l'objectiu de rebaixar l'anterior rècord de Yihuniligne Agane, amb un temps de 2h05'53". I s'han acabat confirmant les bones notícies. L'atleta de Bahrain Marius Kimutai ha aconseguit batre el rècord vigent amb un temps de 2h05'06", que ha estat 47 segons inferior a l'anterior millor marca.

Però és que en categoria femenina també hi ha hagut cursa de rècord, però batent per bastant més la millor marca. L'etíop Zeineba Yimer s'ha acabat imposant amb un registre increïble de 2h19'44" (la 30a millor marca de la història de les maratons), superant l'anterior rècord, que era de la seva compatriota Meseret Gebre Dekebo amb un registre de 2h23'11". I la kenyana Selly Chepyego, la segona, i la romanesa Delvin Meringor, la tercera, també han baixat l'anterior millor marca de la Marató de Barcelona.