Sense pietat. El president rus, Vladímir Putin, ha humiliat el seu cap d'espionatge pel que havia de dir sobre Ucraïna. El director del Servei d'Intel·ligència Estrangera, Serguei Narixkin, ha comparegut aquest dilluns a la reunió del consell de seguretat del Kremlin per informar sobre la seva perspectiva al voltant del conflicte amb els ucraïnesos. Però aquesta perspectiva no ha convençut gaire Putin, que ha intimidat Narixkin amb tot un seguit de preguntes prou humiliants. Les expressions de nerviosisme del cap d'espionatge ho diuen tot, tal com es pot veure en el vídeo amb subtítols en anglès compartit a les xarxes socials pel periodista rus Peter Liakhov.

En el vídeo es veu com Narixkin parla sobre quin és el camí que ha de seguir Rússia en el conflicte amb Ucraïna. "En el pitjor dels casos, hem de prendre la decisió que estem discutint avui", diu el cap d'espionatge, fent referència al reconeixement de la independència de Donetsk i Lugansk. Però el missatge no li queda clar a Putin: "En el pitjor dels casos? Què vols dir això? Hem de començar negociacions o reconèixer la seva sobirania?". Davant d'aquestes preguntes, el nerviosisme envaeix el cos de Narixkin, que no sap què dir. Lluny de tranquil·litzar-lo, el president rus no té res millor a fer que cridar-li: "Parla amb claredat!".

Enmig de la pressió, el cap d'espionatge intenta respondre com pot: "Donaré suport a la proposta de reconeixement de...". Error. "Donaràs suport o dones suport? Parla amb claredat, Serguei!", l'interromp Putin. "Dono suport a la proposta de...", intenta continuar. Però un altre cop, error. "Sí o no!", diu el president. Com pot, Narixkin continua la seva intervenció: "Sí, dono suport a la proposta d'entrada de les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk a la Federació Russa".

Pobre home... Ningú havia parlat de cap entrada de Donetsk i Lugansk dins la Federació Russa. Un fet que Putin li recorda: "No estem parlant d'això. Estem parlant de reconèixer la seva independència o no". I ara sí, Narixkin aconsegueix posar fi a aquest malson: "Sí, dono suport a la proposta de reconèixer la seva independència". Putin accepta les paraules del seu cap d'espionatge, li dona les "gràcies" i dona pas a la següent intervenció. Punt final de la humiliació.