El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha contactat per videotrucada amb una jove espanyola que diu haver recuperat la vista durant la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Lisboa. "Donem les gràcies a Déu, després hauran de valorar els metges si es podia curar, no es podia curar. Però per a la noia això ha estat un gran esdeveniment, diguem-ne miracle. No li donaria ni més eloqüència ni menys eloqüència, és una dada bonica", ha indicat Omella, aquest diumenge, en una roda de premsa de balanç de la participació espanyola en la JMJ de Lisboa 2023.

Segons ha comptat el cardenal, li va trucar "una monja que coneix a la família" de la noia i li va dir el que havia passat. "Vaig dir: Em sembla fenomenal que hi hagi hagut un miracle, em van donar el telèfon i vaig trucar a la noia. Li vaig dir: Escolta, explica'm què ha passat", ha relatat el bisbe. D'acord amb el relat de la jove, aquest dissabte es va aixecar al matí veient "fatal, borrós", igual com els dos últims anys, però, després de resar la Verge i combregar, diu haver recuperat la vista. "M'he posat a plorar al banc, perquè em volia curar i era l'últim dia de la Novena a Nostra Senyora de les Neus. Quan he obert els ulls veia perfectament", assegura.

La jove, Jimena, de 16 anys, que anava a la JMJ amb un grup de l'Opus Dei, continua comptant en un àudio que ha difós: "He llegit l'oració que hem estat resant per a la Novena. Llegeixo una mica lent, però no m'he oblidat del tot". A més, diu sentir-se "supercontenta" i afegeix que "el 5 d'agost" és el seu "nou aniversari". Pel que sembla, fa més de dos anys, va patir una pèrdua de visió a causa d'un problema de miopia fins a quedar-se sol amb un 5% de visió. En declaracions a la cadena COPE, ha explicat que "no podia utilitzar el mòbil, tot a través d'àudios". Per això, ha relatat que va decidir resar-ne una novena a la Verge de les Neus, la festa de les quals se celebra el 5 d'agost. "Com just coincidia amb la JMJ, li vam demanar a tots els joves que demanessin per la meva curació i avui veig perfectament. No sé com explicar-ho", afirma