La Universitat de València ha estat premiada aquest any amb l'IgNobel de la Pau per un estudi titulat "Cridar i insultar a l'hora de conduir: freqüència, raons, riscs percebuts i conseqüències".

Per qui no ho sàpiga, els IgNobel, són una paròdia americana dels Pemis Nobel i s'entreguen cada any a principis d'octubre pels assoliments de deu grups científics que "primer fan riure i després pensar".

Premiats

Els investigadors de la Universitat de València Francisco Alonso i Andrea Cecilia Serge han rebut l'IgNobel de la Pau per un estudi que ha demostrat que la majoria d'insults que la gent fa quan està conduint estan relacionats amb l'estrès i el cansament.

L'IgNobel de Medicina reproductiva ha estat per a uns uròlegs japonesos i indis que han estudiat les ereccions nocturnes masculines amb segells, en un estudi titulat "Monitoreig amb segells de la tumescència nocturna del penis".

En el cas de l'antropologia, l'IgNobel ha estat per a uns filòsofs suecs que han observat que els ximpanzés observen i imiten els humans tant com els humans ho fan amb els ximpanzés.

L'IgNobel de Biologia aquest any ha estat per un estudi titulat "L'aroma de la mosca", que ha constat que es pot detectar una mosca en una copa de vi gràcies a la olor.

Per la seva part, l'IgNobel de Química ha estat per a una investigació sobre l'efectivitat de la saliva humana com a instrument de neteja. Les conclusions de l'estudi asseguren que depèn de la superfície sí que és realment efectiva.

La Universitat de Waterloo (Canadà) s'ha emportat l'IgNobel d'Economia per una investigació sobre l'ús dels ninots vudú i la seva ajuda per combatre l'estrès. Concretament en l'ús dels ninots a la feina quan l'estrès és provocat per superiors o companys. La conclusió és que només és efectiu a curt termini.

Investigadors del Regne Unit, Tanzània i Zimbàbue s'han emportat l'IgNobel de Nutrició per un estudi basat en la comparativa d'una dieta caníbal en humans amb el consum de carn d'altres animals. La investigació conclou que la carn humana aporta menys calories que els altres tipus de carn

L'IgNobel de Literatura ha sigut per a Thea Blackler, de la Universitat Tecnològica de Queensland, Austràlia, per un estudi que revela que la majoria de persones no es llegeixen els manuals d'instruccions.

El japonés Akira Horiuchi ha guanyat l'IgNobel d'Educació Mèdica per aconseguir fer-se una colonoscòpia a si mateix amb un petit endoscopi. El mateix Horiuchi ha destacat a la BBC que l'objectiu del seu experiment era amb fins "seriosos" tot i que pugui fer gràcia a la gent.

Per últim, l'IgNobel de Medicina ha estat per a un estudi de la Universitat Estatal de Michigan que ha descobert que la muntanya russa Big Thunder Mountain, que està a Disney World Orlando, pot arribar a treure pedres dels ronyons.